ORLIĆI NA KORAK DO MEDALJE: Pao i Izrael, Srbija u polufinalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 22:39

ORLIĆI NA KORAK DO MEDALJE: Pao i Izrael, Srbija u polufinalu

U borbi za finale protiv Nemačke.

Juniorska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvrenstva koje se održava u Nišu. Izabranici selektora Nenada Stefanovića savladali su u četvrtfinalu selekciju Izarela sa 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17). Protivnik Orlićima u borbi za plasman u finale biće reprezentacija Nemačke.

Reprezentativci Srbije su ponovo veoma ubedljivo krenuli od samog starta i serijom 8:0 došla prva do osetne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prednosti, a početkom druge deonice stigla čak do +16 (35:19).

ČETVRTFINALE

Turska - Španija 67:75

Nemačka - Grčka 78:70

Francuska - Slovenija 81:62

Srbija - Izrael 83:65

Razlika je kretala konastatno između 12 i 15 poena sve do finiša trećeg kvartala kada je Izrael serijom 6:0 smanjio na 53:46 i naterao selektora Stefanovića na tajm-aut.

Ponovo su Orlići podigli tempo igre, preuzeli kontrolu i gotovo rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u našem mladom timu bio je Boguoljub Marković sa 18 poena i 10 skokova. Pavle Mišić je dodao 14 poena, a još jednu odličnu partiju pružio je Nikola Topić koji je ovoga puta imao učinak od 13 poena, uz po pet skokova i asistencija. U selekciji Izrael dvocifren košgeterski učinak imali su Omer Majer i Alom Mičel koji su postigli po 10 poena.

U polufinalu koje na programu u subotu sastaju se: Španija - Francuska i Srbija - Nemačka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.