OPTUŽBA PROTIV KANGE! Tereti se da je lažirao ime i godine, ISPLIVALI DOKUMENTI! Suspenzija čitave ekipe realna opcija

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 13:46

OPTUŽBA PROTIV KANGE! Tereti se da je lažirao ime i godine, ISPLIVALI DOKUMENTI! Suspenzija čitave ekipe realna opcija

Gelor ili Kijaku-Kijaku, pitanje je sad.

Kongo se nada da bi Gabon mogao da bude izbačen sa Kupa afričkih nacija. Te dve reprezentacije su bile u istoj kvalifikacionoj grupi, a Gabonci su imali svega bod ispred Konga, ali sada su potegli pravnu priču. Naime, Kongoanci tvrde da su njihovi rivali u svojim redovima imali igrača sa lažiranim papirima - Gelora Kangu.

Na društvenim mrežama su se pojavili Kangini navodni papiri iz tinejdžerskih dana. U njima piše: Kanga nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rođen 1990. nego 1985. godine. I ne zove se Gelor Kanga nego Kijaku-Kijaku Kijangana.

Gelor (ili Kijaku-Kijaku) je rođen u glavnom gradu Konga, Kinšasi. Prema dostupnim podacima tek se kao 17-godišnjak doselio u Gabon, a ako je verovati ovim ispravama, kao 22-godišnjak.

Gabon national team risks expulsion from AFCON 2021 for fielding ineligible player.

DR Congo reported Gabon to CAF and has proved beyond reasonable doubt that Gabon midfielder Guelor Kanga,30 is Congolese born named Kiaku-Kiaku Kianga born in 1985 (35yr old) in Kinshasa, Congo. pic.twitter.com/suEWmcHdIT

— African Sports Today (@africasportoday) April 27, 2021

Real Madrid i Čelsi večeras (21.00) igraju prvi meč polufinala Lige šampiona - kako je tekla sezona ni jedni ni drugi nisu bili „viđeni“ u ovoj fazi takmičenja, a sada će jedan od ova dva tima sigurno biti u finalu. Večeras je kvota na keca 2,55, na iks 2,95, a na dvojku 3,05, dok je na GG3+ 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Čelsi.

Bilo je to svakako 2007, a 2012. je Kanga već zadužio dres reprezentacije Gabona. U Kongu ipak tvrde da nije prošlo punih pet godina otkako se tamo odselio što je Fifin uslov da se promeni "fudbalsko državljanstvo". Navodno, promenio je papire kako ne bi zauzimao mesto stranca u svom klubu.

Ako se dokažu ove optužbe, onda bi Gabon zaista mogao da bude surovo kažnjen. Ukoliko bi se samo izbrisala pobeda od 3:0 protiv Konga, odlazak u Kamerun je propao. Kongo je navodno uložio zvaničnu žalbu pred Afričkom fudbalskom konfederacijom (CAF). Fudbalski savez Gabona optužen je za prevaru.

Biće veoma zanimljivo šta će se desiti do kraja procesa. Sigurno da će i navijače Crvene zvezde zanimati.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Natalija Ilić, lepša polovina Sergeja Milinkovića-Savića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Oglasila se Zvezda: Verujemo Kangi

Izvor: B92, 27.Apr.2021

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem u slučaju "Gelor Kanga"...U afričkim medijima pojavila se informacija da je fudbaler crveno-belih lažirao krštenicu, ime, mesto i datum rođenja..."Povodom informacije koja je stigla iz Afrike o godinama našeg fudbalera Gelora Кange, želimo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.