ON GA DOBRO ZNA: Selektor Poljske uveren - Ponitka će posle dve utakmice biti miljenik Grobara

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 13:54

ON GA DOBRO ZNA: Selektor Poljske uveren - "Ponitka će posle dve utakmice biti miljenik Grobara"

"Došao je u najbolje ruke u Evropi".

Selektor Poljske Igor Miličić govorio je o kvalitetima, novog pojačanja Partizana, Mateuša Ponitke. 

Stručnjak i krilni košarkaš sarađuju u selekciji Poljske i jasno je da ga Miličić dobro poznaje.

- Sama činjenica da je imao kultni tripl-dabl protiv Slovenije govori da je igrač koji vuče na sve strane, da daje koševe, da skače, asistira. U jednom meču sad u 'prozoru' kvalifikacija imao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 13 asistencija na jednoj utakmici Poljske. Ja ga malo drugačije koristim nego što ga koriste u Panatinaikosu. Verujem da je on došao u najbolje ruke u Evropi. Trener Obradović će znati da iskoristi sve njegove vrline - rekao je Milićić u razgovoru za Sportal.

Uveren je trener da Ponitka nije pogrešio u izboru nove sredine.

- Ne sumnjam uopšte da je napravio odličan posao, znam da je imao i druge ponude, ali čim je došla ponuda od trenera Obradovića, tu je bilo gotovo za sve ostale ekipe. Ja sam 100 posto siguran da će Mateuš posle dve utakmice biti miljenik navijača, jer on ide glavom gde neko ne bi išao nogom, to navijači znaju da prepoznaju i cene 100 posto. Ne sumnjam da je to dobra kombinacija. On je sve znao ranije o Partizanu, kao što sam rekao. Kad je to došlo na sto, više nije bilo nikakvih razgovora sa drugima. Sve je izašlo pozitivno iz toga - zaključio je selektor.

Crno-beli su sa 29-godišnjim krilnim igračem dogovorili dvogodišnju saradnju (1+1).

Ponitka je prošle sezone nastupao za ekipu Panatinaikosa, gde je prosečno beležio 8,2 poena, 5,2 skokova i 2,4 asistencija.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Slađa Mandić, supruga vaterpoliste Dušana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.