Izvor: B92, 02.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O'Liri optužen za kršenje propisa

Premijer liga Engleske podigla je optužnicu protiv trenera fudbalskog kluba Aston Vila Dejvida O'Lirija, jer je na nelegalan način želeo da potpiše ugovor sa napadačem Sautemptona Džejmsom Bitijem.

Po pravilima lige klub ne sme da stupi u pregovore sa igračem bez dozvole njegovog matičnog kluba, osim ako je fudbaleru ostalo šest meseci ili manje do kraja ugovora. Ta klauzula se ne odnosi na Bitija.

Aston Vila je ranije ponudila šest miliona funti za Bitija, što su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Sveci" odbili. Vlasnik Sautemtona Rupert Lov je, međutim, izjavio da veruje da je Vila prekršila pravila lige. Lov je to zaključio na osnovu izjave O Lirija u avgustu na sajtu svog kluba.

"Sve što mogu da kažem je da postoji igrač koji definitivno želi da pređe kod nas. Mislim da u našoj igri vidi priliku da se iskaže kao napadač i postigne neki gol", izjavio je O'Liri na sajtu.

Lov je sugerisao da je O'Liri direktno pregovarao napadaču Džejmsu Bitiju i time prekršio pravila lige. Ukoliko se njegove tvrdnje dokažu i Aston Vila i njen trener bi bili teško kažnjeni. Klub iz Birmingema je saopštio da će se boriti protiv optužnice.

"Tražili smo lično saslušanje za trenera na kome ćemo snažno poreći sve navode optužnice", piše u saopštenju kluba.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.