OKS potvrdio: Đoković nosi srpsku trobojku na otvaranju OI

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Jul.2012, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKS potvrdio: Đoković nosi srpsku trobojku na otvaranju OI

Olimpijski komitet Srbije potvrdio je da će Novak Đoković nositi srpsku trobojku na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Londonu.
Predsedništvo OKS je na sednici jednoglasno usvojilo predlog svoje Sportske komisije da teniser bude nosilac zastave.
Đoković je važio za glavnog favorita da nosi srpsku zastavu, ali je OKS želeo da ispoštuje proceduru i o tome se konsultuje sa svim savezima.
Predsednik Sportske komisije OKS Nikola Kuljača rekao je da je Đoković kandidovan zato što je na prošlim Igrama osvojio bronzanu medalju, Dejvis kup, pobedio je na pet gren slem turnira, a 2011. godine proglašen za najboljeg sportistu sveta.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis,   Dejvis kup,   Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trobojka Srbije u rukama Đokovića!

Izvor: Sportal.rs, 10.Jul.2012

Srpski teniser Novak Đoković nosiće zastavu naše zemlje na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu, potvrdio je u utorak Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Nastavak na Sportal.rs...

OKS potvrdio da Nole nosi barjak

Izvor: Sportske.net, 10.Jul.2012

Održana je tridesettreća redovna sednica Predsedništva Olimpijskog Komiteta Srbije na kojoj je, između ostalog, saopšteno kojih 115 sportista kreće krajem jula put Londona ali je izglasan i predlog da Novak Đoković bude nosilac srpske zastave na OI.

Nastavak na Sportske.net...

Nole i zvanično barjaktar

Izvor: RTS, 10.Jul.2012

Srpska zastava u rukama Novaka Đokovića na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu! To je i zvanično potvrdio Olimpijski komitet Srbije. Predlog da Đoković nosi zastavu na otvaranju usvojen je jednoglasno. Razlozi su jasni, na prošlim igrama srpski teniser je osvojio bronzu, pobedio je na pet grend...

Nastavak na RTS...

Šarapova nosi zastavu Rusije

Izvor: Sportski Žurnal, 10.Jul.2012

Teniserka Marija Šarapova nosiće zastavu Rusije na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, potvrdio je predsednik Ruskog olimpijskog komiteta Aleksandar Žukov.. Trenutno trećeplasirana na svetskoj rang listi, 25. godišnja Šarapova biće prva žena olimpijski barjaktar Rusije.. „Izuzetno...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Šarapova nosi zastavu Rusije na OI u Londonu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2012, 13:42

Teniserka Marija Šarapova nosiće zastavu Rusije na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Londonu, potvrdio je predsednik Ruskog olimpijskog komiteta Aleksandar Žukov...Trenutno trećeplasirana na svetskoj rang listi, 25. godišnja Šarapova biće prva žena olimpijski barjaktar Rusije..."Izuzetno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.