OI: Bez vetra nema jedrenja

Izvor: B92, 13.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI: Bez vetra nema jedrenja



Organizatori Olimpijskih igara 2008. u Pekingu zabrinuti su za sudbinu takmčenja u jedrenju, jer tokom avgusta u grau Ćingdao i njegovoj okolini nema dovoljno vetra.

Ćingdao, udaljen od Pekinga oko 800 kilometara, biće mesto održavanja svih takmičenja u jedrenju na OI.

Rešenje bi moglo da bbude oprganizovanje svih fuinača u istom danu, potvrdio je portparol lokalnog ogranka Organizacionog komiteta OI Vang Haitao.

"Srećna okolnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su nova pravila Svetske jedriličarske federacije. Zato nam je dovoljan jedan vetroviti dan tokom igara da podelimo medalje u svih devet klasa", kaže Vang.

Vang je dodao da je prošle godine na Internacionalnoj regati u Ćingdaou završeno 92 posto planiranih takmičenja, što je procenat koji uliva sigurnost.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.