OGLASILI SE IZ REALA: Deka čeka duža pauza - PROPUŠTA odlučujući meč?

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2023, 23:26

OGLASILI SE IZ REALA: Deka čeka duža pauza - PROPUŠTA odlučujući meč?

Trener Reala otkrio...

Trener Reala Ćus Mateo izašao je pred novinare posle pobede njegovog tima u četvrtoj utakmici Top 8 faze protiv Partizana (85:78).

Španski stručnjak je pre odgovaranja na bilo koje pitanje hteo da izrazi žal zbog tragedije koja se dogodila na Vračaru dan pre utakmice.

- Prvo, žao mi je žrtava u školi u Beogradu, moram to da kažem jer je ovo tužan dan za Srbiju, ali i za Španiju, pošto su to su najgore stvari koje mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se dese - rekao je Mateo.

Potom se razgovor poveo o samoj utakmici.

- Igrali smo konstantno u prvoj četvrtini, znali smo da su igrači Partizana “fajteri” i da će se vratiti, što su i uradili. Uspeli smo da igramo dobru odbranu, nije bilo lako igrati… Ledej je bio sjajan, kao i Papapetru, ali svakako uspeli smo da zadržimo konstantnu - istakao je šef struke Reala.

Košarkaš Reala Gabrijel Dek se pred sam kraj teško povredio i ostaje da se vidi da li će biti u timu za petu utakmicu.

- Morali smo do kraja da se borimo… tužan sam jer se povredio Gabi Dek, ne znam kakav je stepen povrede, ali izgleda da će biti duža pauza - smatra Mateo.

Poziva na oprez pred meč u Madridu.

- Znali smo da neće biti lako, pošto Partizan igra sjajno. Bilo je veoma teško pobediti u Beogradu, kao što je i u Madridu, a Partizan je uspeo, te smo i mi ovde. Moramo da zadržimo mirnoću, da ne budemo nervozni… Da znamo da smo od početka sezone igrali za tu prednost domaćeg terena, za to smo igrali. Ovo je dobro, ali ne i dovoljno - naveo je Mateo.

U petom susretu dva tima će igrati i Kevin Panter kojem su istekla dva meča suspenzije.

- Panter je sjajan košarkaš, znamo to, i moramo da budemo spremni. Igra veoma dobro 1-na-1, pik-end-rol, moramo da ga branimo timski, ali ne smemo da budemo fokusirani samo na njega. Imaju dosta dobrih košarkaša - zaključio je Mateo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.