OEBS konkurs za mlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2016, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS konkurs za mlade

Misija OEBS otvorila je konkurs za mlade do 30 godina na temu "Uloga mladih u sprovođenju obaveza iz ljudske dimenzije OEBS".

Eseji u kojima mladi mogu da iskažu svoje stavove o različitim društvenim problemima, mogu se poslati do kraja juna.

Srbija kao jedna od 57 država učesnica OEBS-a, obavezuje se da implementira dogovorene stavove na međunarodnom planu, a jedan od načina je kroz esejistički konkurs za mlade.

"Poštovanje ljudskih i manjinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava prosto nije aktuelno i mladi ne odvajaju dovoljno vremena da razmišljaju o tome. Ali ako se osvrnu shvatiće da su to pitanja njihovih vršnjaka koje trpe vršnjačko nasilje, pitanja koje se tiču romskih drugarica koje su prerano ušle u brakove i napustile školu, tako da je to jedno univerzalno pitanje", kaže Bojana Perović, Ministarstvo omladine i sporta.

Naziv konkursa u sebi nosi pojam "ljudska dimenzija" koji otvara široko polje pisanja, a Novosadska novinarska škola predložila je još neke ideje za omladinske radove.

Konkurs traje do 30. juna, a za najbolje autore, nagrada je odlazak u Varšavu i Beč gde je sedište OEBS. Detaljnije informacije o konkursu i načinu pisanja eseja, nalaze se na Fejsbuk stranici OEBS misije u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.