ODRŽANA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA RSS: Traži se naslednik Željka Trajkovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2023, 17:11

ODRŽANA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA RSS: Traži se naslednik Željka Trajkovića

Predsednik podneo ostavku

U Zrenjaninu je održana sednica Upravnog odbora Rvačkog saveza Srbije sa 10 tačaka dnevnog reda. Pored članova UO RSS, bili su prisutni Zoltan Balint, predsednik Skupštine RSS, selektor Milorad Dokmanac, savezni treneri Vojislav Trajković i Dejan Jovičić i predsednik Proletera Marko Stanojčić, piše Sportski Žurnal.

UO se održao posle završne sednice Organizacionog odbora SP i na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Milan Jelić, direktor takmičenja podneo izveštaj. Istaknuta je sjajna organizacija koja je bila na višem nivou nego predhodne godine i da je bilo akreditovano 3.323 osobe, 269 novinara i da je oko pet miliona preko mreža pratilo SP. U Beogradu je ostvareno oko 14.000 noćenja. Jelićev izveštaj je usvojen, kao i Nadzornog odbora.

- U poslednjih 15 godina ispisujemo istoriju, a potvrda je i Svetsko prvenstvo u septembru. Bio je to vrhunac i organizacije i ostvarenih rezultata, a najviše vredi kad se Srbija dobro predstavi svetu. Nismo jurili medalje, već vize za Olimpijske igre. Osvojili smo pet medalja i tri olimpijske norme. Ova generacija iz poslednje decenije, najuspešnija je u istoriji našeg rvanja. Napravili smo put za budućnost - rekao je Željko Trajković, novi pomoćnik Ministra za sport.

Selektor Dokmanac izneo je plan kalendara takmičenja za narednu godinu i naglasio da će reprezentativne pripreme trajati od početka januara do 3. avgusta, sa veoma kratkim pauzama i sve u cilju uspeha na Igrama u Parizu. Kalendar nacionalnih takmičenja je usvojen i usklađen sa svetskim.

- Čeka nas dva ranking turnira, Evropsko prvenstvo u Bukureštu, dva predolimpijska turnira i sve je u sklopu priprema za Olimpijske igre - naglasio je Dokmanac.

Na kraju sednice Željko Trajković je podneo ostavku. Počeo je sa radom u Ministarstvu sporta i zbog sukoba interesa, morao je da napusti mesto predsednika RSS. Iza njega je 19 godina rada u RSS, deceniju i po kao čelni čovek, koji je, čulo se i na sednici, najazslužniji za istorijske uspehe srpskog rvanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.