ODRŽANA SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA FSS: Finale Kupa 25. maja, Goran Stevanović dobio otkaz

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 17:11

ODRŽANA SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA FSS: Finale Kupa 25. maja, Goran Stevanović dobio otkaz

Razgovaralo se i o trenutnoj infrastrukturnoj situaciji u Srbiji.

Finale Kupa Srbije biće odigrano 25. maja, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koji je održan u Staroj Pazovi. Finale Kupa Srbije bilo je ranije planirano da bude odigrano trećeg juna. U saopštenju FSS se navodi da će odluka o mestu odigravanja meča finala Kupa Srbije biti doneta na sledećoj sednici Izvršnog odbora.

- Podnet je Izveštaj o učinku mlađih kategorija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << FSS, apostrofirani dobri rezultati, plasman kadetske selekcije (U17) koja je drugi put uzastopno izborila plasman na EP. Podsećanja radi na minulom EP u Izraelu kadeti su osvojili treće mesto. Izraženo je zadovoljstvo radom selektora selekcija U17, U18 i U19 - saopšteno je posle sednice IO FSS.

Na sednici je odlučeno da bude raskinut ugovor sa selektorom mlade reprezentacije Srbije (U21) Goranom Stevanovićem.

- Iskazano je nezadovoljstvo učinkom mlade reprezentacije (U21) koja se priprema za start u kvalifikacijama za EP. Tim povodom doneta je odluka o raskidu ugovora sa Goranom Stevanovićem, a u narednom periodu biće izabran novi selektor mlade reprezentacije"-  dodaje se u saopštenju FSS.

Članovi IO upoznati su sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje.

- U skladu sa odredbama odgovarajućih pravilnika o licenciranju klubova FSS za takmičenja u organizaciji UEFA, Superligi i Prvoj ligi, odnosno ispunjenja infrastrukturnih kriterijuma, izvršen je obilazak 44 stadiona u Srbiji. Prvi put u postupku licenciranja učestvuju i klubovi srpskih liga (četiri grupe), koji su podneli zahteve za dobijanje licence za takmičenje u Prvoj ligi za sezonu 2023/2024. Važno je apostrofirati da će naša zemlja zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Srbije uskoro dobiti tri nova stadiona u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji zadovoljavaju stroge standarde UEFA. Novi stadioni biće izgrađeni i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, uz podsećanje da ove godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta - zaključuje se u saopštenju FSS.

Pogledajte kako izgleda Anamarija, devojka Luke Dončića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.