ODMAZDA

Izvor: Kurir, 04.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODMAZDA

Policija juče po Beogradu hapsila navijače Crvene zvezde koji se sumnjiče da su učestvovali u napadu na inspektora Žandarmerije

Beogradska policija juče je u prestoničkom naselju Mirijevo uhapsila nekoliko navijača Crvene zvezde, osumnjičenih da su učestvovali u napadu na inspektora Žandarmerije Nebojšu Trajkovića! Kako nezvanično saznajemo, hapšenja su se dogodila u kasnim popodnevnim časovima, ali do zaključenja ovog izdanja nismo uspeli da dobijemo oficijelnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << potvrdu od predstavnika MUP Beograd.

Policija je nakon pregledanih video-snimaka incidenata s prekjučerašnje utakmice Crvena zvezda - Hajduk, na kojoj su huligani bakljama nasrnuli na inspektora Žandarmerije i naneli mu teške telesne povrede, krenula u akciju.

Prema našim saznanjima od vođa navijača Crvene zvezde, nijedan od njih nije bio na udaru policije tokom jučerašnjeg dana, ali oni nisu isključili mogućnost da su pripadnici MUP lišili slobode neke od ljudi koji su preksinoć bili na severnoj tribini.

Ranije tokom dana neimenovani predstavnici Delija rekli su nam da ne strahuju od odmazde policije jer su, kako sami kažu, pokušali da spreče napad na inspektora, ali da u tome nisu uspeli jer je na tribini nastao haos kada je ovaj izvukao pištolj.

- Niko čoveka nije prepoznao kao policajca i nije bilo namere da se on napadne. Tek kada je izvadio pištolj, nastao je haos. Tada su priskočili i stariji navijači i vođe, koji su pokušali da ga zaštite. Srećom, nesrećnik se spasao begom na istočnu tribinu.

Organi reda i navijači Crvene zvezde već godinama vode tihi rat, a poslednja dešavanja na Marakani mogla bi da uslove žestoku odmazdu policije na nekoj od sledećih utakmica.

- Ne očekujemo odmazdu jer su svi na stadionu videli da su navijači od uticaja na severu pokušali da zaštite policajca. Klub sa ovim incidentom nema veze i nadam se da ova dešavanja neće uticati na renome kluba i da neće biti kažnjen od FSS ili, još gore, od UEFA.[ antrfile ]

TRAJKOVIĆ SVESTAN

Načelnik Vojno-medicinske akademije u Beogradu, general-major Miodrag Jevtić rekao je za agenciju Beta da je stanje žandarma povređenog na fudbalskoj utakmici stabilno i da će ostati u bolnici još nekoliko dana.

- Pacijent je povoljno reagovao na lečenje, svestan je, komunikativan i pokretan. Vitalne funkcije nisu ugrožene, a ubuduće će njegovo stanje pratiti specijalisti raznih profila, uključujući i neuropsihijatra. Bio je psihološki uzdrman, ali smo ga i tu stabilizovali - rekao je Jevtić i dodao da je Trajković prošao „kompletnu dijagnostiku“, uključujući i pregled „najmodernijim skenerom, zbog mogućih unutrašnjih povreda“, te da je utvrđeno da nije bilo preloma i unutrašnjeg krvarenja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.