ODMAH JE PREBAČEN U BOLNICU: Čuveni košarkaš doživeo moždani udar na treningu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 10:04

ODMAH JE PREBAČEN U BOLNICU: Čuveni košarkaš doživeo moždani udar na treningu

Na intezivnoj nezi.

Poznati francuski košarkaš Mikel Želabal doživeo je moždani udar na treningu. Želabal ima 39 godina i trenutno igra u Šalonu u Francuskoj, a mediji prenose da je obavio preglede na neurologiji i da mu je stanje stabilno.

- U ponedeljak na treningu osetio sam simptome i odveden sam na intenzivnu negu u bolnici u Šalonu. Magnetna rezonanca je pokazala da je šlog, ali da je srećom, primećen na vreme. Odmah sam zbrinut >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i prošao sam dodatne preglede na intenzivnoj nezi, a onda i na neurologiji - kaže Želabal.

Fin de saison pour notre capitaine 😔 Communiqué de Mickael Gelabale !

Bon rétablisemment et à très vite sur les parquets❤️#RougeEtBlanc pic.twitter.com/eJtob0wk53

— Elan Chalon (@ELANCHALON) April 21, 2023

To što mu se desilo, ne znači i da će uticati na kraj njegove karijere.

- Međutim, sad moram da odmorim nekoliko nedelja pre nego što nastavim profesionalne aktivnosti. Nadam se da će se medicinska situacija postepeno smirivati što ne isključuje i povratak na teren kada mi lekari dozvole - poručuje Želabal.

U bogatoj karijeri igrao je za Šole, Real Madrid, Sijetl Supersonikse Asvel, Limož, Himki, Valensiju, Cedevitu, Asvel, Strazbur, Minesotu.

Braneći boje reprezentacije Francuske osvojio bronzu u Beogradu 2005, zatim srebro 2011. i zlato sa Evrobasketa 2013. godine. Između ostalog, u karijeri ima i titulu Evrokupa i titulu prvaka Španije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.