ODLUČENO JE: Tri sporta na ZOI 2026. održaće se van Italije

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 16:52

ODLUČENO JE: Tri sporta na ZOI 2026. održaće se van Italije

Austrija je potencijalni kandidat.

Zimske olimpijske igre 2026. biće održane u Italiji, tačnije u Milahnu i Kortini d'Ampeco, ali takmičenje u tri sporta će tokom ZOI biti održana van Čizme. U pitanju su takmičenja u bobu, sankanju i skeletonu, a razlog tome je što je italijanska vlada odustala od gradnje centra za klizanje u Kortini d'Ampeco, otkrio je  predsednik Organizacionog odbora Đovani Malago.

 - Pre dva dana italijanske vlasti su odustale od ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skupog projekta i odlučile su da potraže već postojeću i funkcionalnu lokaciju - izjavio je Malago na sednici Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u Mumbaju.

Pre nekoliko nedelja se austrijski grad Insbruk, koji se nalazi 400 kilometara severoistočno od Milana, ponudio da bude domaćin u klizanju.

 - Austrija je potencijalni kandidat i rado ćemo podržati ovu odluku - izjavio je predsednik Austrijskog olimpijskog komiteta Malagu Karl Stos.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.