ODLIČNO SU SE DRŽALI: Srbija pružila fenomenalan otpor ekipi koja verovatno ide u viši rang

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 18:19

ODLIČNO SU SE DRŽALI: Srbija pružila fenomenalan otpor ekipi koja verovatno ide u viši rang

Ostala su još dva kola.

Hokejaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treći poraz na Svetskom prvenstvu divizije IB koje se igra u Estoniji. Slavio je Japan, koji je inače najveći favorit za prolazak u viši rang, sa 8:3.

Ovaj poraz  ne utiče mnogo na takmičarski aspekt učešća u Estoniji. Osnovni motiv je borba za opstanak, a za taj cilj najznačajniji je okršaj protiv Kine koji je na programu u četvrtak, a i u subotu protiv Holandije.

Orlovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se dobro držali prve dve trećine. Japan je prvu deonicu dobio 2:0 golovima Hirana i Takagija. Srbija je odlično otvorila drugi period i preko Popovića u 24. i Podunavca na isteku 27. minuta došla do 2:2.

Međutim, samo 30 sekundi kasnije Hirano drugim golom donosi novo vođstvo od 3:2. Uspela je Srbija još jednom da dođe do izjednačenja, a strelac je posle samo 46 sekundi u trećoj trećini bio Dragović. Međutim, usledila je onda serija Samuraja od pet golova. Hirano je postigao i treći gol, još tri je dodao Nakađima, a Hitosato je otvorio seriju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.