Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 09:58

ODLAZAK PROSINEČKOG U ZVEZDU JE OBELEŽIO ŽIVOT BLAŽEVIĆA: Ćiro je pred smrt OBJASNIO sve

Preminuo je u 88. godini.

Slavni hrvatski fudbalski stručnjak Miroslav Blažević je preminuo dva dana pre svog 88. rođendana.

Pored uspeha sa hrvatskog fudbalskom reprezentacijom (treće mesto na Mudijalu 1998. i četvrtfinale Evra dve godine ranije) karijeru mu je obeležio odlazak Roberta Prosinčekog iz Dinama koji je on tada tenirao u Crvenu zvezdu.

Ćiro je ćutao 34 godine i pred sam kraj života je rešio da progovori.

- Novinari >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su pisali da sam budala, kako nisam video takav talenat. Naravno da sam ga video. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Željezničarom u Zagrebu, a pre smo potpisali ugovor sa Prosinečkim. Zaigrao je, dao gol i bio sam miran - rekao je Ćiro tada nastavio:

- Sad ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vreme je da ljudi nakon 34 godine saznaju istinu. Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu.

Bolela ga je priča da je Prosinečkog poklonio Zvezdi.

- Koliko je toga bilo što je bolelo i moju suprugu i porodicu, ali ja sam stoički sve podneo. Zapamti koliko je godina prošlo, a prvi put kažem istinu. Tu je moja žena Zdenka pokraj mene, u Švajcarskoj sam naučio da je laž osobina budala. Nikad ne lažem. To sam mogao da dopustim jer nikad ništa ne napravim što bih trebalo da sakrijem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.