ODE 5 MILIONA

Izvor: Kurir, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODE 5 MILIONA

Fudbalski savez Srbije izgubio mnogo novca od UEFA, jer reprezentacija najverovatnije neće uspeti da se plasira na Evropsko prvenstvo 2008. godine

Remi protiv Jermenije ostavio je fudbalskoj reprezentaciji Srbije samo teoretsku nadu da može da se plasira na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Austriji i Švajcarskoj. Ipak, pored nemoći naših igrača, valja istaći važnu činjenicu - Fudbalski savez Srbije je propuštanjem EP 2008. godine izgubio sigurnih pet miliona evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koliko bi dobio od UEFA da smo se našli u završnici.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković smatra da je posle neuspeha u Jermeniji sada već izvesno da "orlovi" propuštaju EP. On nije hteo da kaže da li će selektor Havijer Klemente i predsednik FSS Zvezdan Terzić napustiti svoje funkcije zbog neuspeha u kvalifikacijama.

- Propuštanjem Evropskog prvenstva izgubićemo velika novčana sredstva, ali zadatak ovog menadžmenta je da obezbedi normalno funkcionisanje Saveza i u trenucima kad se reprezentacija ne plasira na velika takmičenja. Svesni smo da su šanse za odlazak na EP svedene na teoriju i minimum - rekao je Zoran Laković za Kurir i dodao:

- Ipak, ništa nećemo lomiti preko noći, nego ćemo, kad završimo meč u Azerbejdžanu, sačekati izveštaje, razmotriti čitavu situaciju i preduzeti potrebne korake. Naši poslovni partneri zadovoljni su međusobnim odnosom i smatram da će većina ugovora biti produžena ili obnovljena. Ipak, plasman na EP i takmičarski rezultati bi nam bili vetar u leđa za mnoge buduće projekte.

Zvezdan Terzić nije bio previše raspoložen za razgovor. Naime, samo u slučaju da Srbija dobije sve tri utakmice do kraja i da Poljska izgubi kod kuće od Belgije, "orlovi" mogu da vide Evropsko prvenstvo.

- Ne verujem da će do kraja kvalifikacija Poljska i Portugal napraviti kiks i nama tako dati šansu da se plasiramo na Evropski šampionat. Brine me činjenica da smo u kvalifikacijama igrali jako loše, u nekim mečevima, kao protiv Jermenije, kao razbijena vojska, i što Srbija nema bolje igrače od onih koji sada nose crveni dres - kazao je Zvezdan Terzić i dodao:

- Rezultati su merilo dobrog ili lošeg rada. Po završetku kvalifikacija sačekaćemo izveštaje naših organa i odlučiti da li će Havijer Klemente nastaviti saradnju sa FSS.[ antrfile ]

KLEMENTE DOSTA GREŠIO

Nerešena igra fudbalske reprezentacije Srbije u Jerevanu protiv Jermenije (0:0) pokazala je da je selektor Srbije Havijer Klemente na 11 utakmica šansu da igraju za državni tim ukazao čak 27 igrača. Baskijac je lutao u traženju tima, to jest nije znao šta čini.

Kapiten Dejan Stanković je čak dva puta propuštao kvalifikacione mečeve zbog žutih kartona, dok napadač Marko Pantelić u deset utakmica nije postigao nijedan gol. Žigić je dosta puta bio van tima iz raznih razloga, dok je Vidić izostajao zbog povreda. Klemente je, da li namerno ili ne, zaboravljao Danijela Ljuboju i Mateju Kežmana, te Sašu Ilića i Predraga Đorđevića, kao jedine kreativne vezne fudbalere koje Srbija ima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.