ODBRANA TITULE USPEŠNO ZAPOČETA: Novak više nego siguran na startu Vimbldona

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 18:23

ODBRANA TITULE USPEŠNO ZAPOČETA: Novak više nego siguran na startu Vimbldona

Naredni rival mu je Australijanac.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je krenuo u odbranu titule na Vimbldonu, pošto je u prvom setu savladao Argentinca Pedra Kaćina sa 3:0 (6:3, 6:3, 7:6 (7:4)).

Meč je trajao duže nego što je očekivano, ali ne zbog neizvesnosti na terenu, već zbog sušenja trave, koja je postala mokra usled kiše, pošto redari nisu na vreme prekrili teren.

Nije najbolje startovao naš as, osvojio je svoj servis gem, imao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brejk loptu u narednom, a onda u trećem dopustio Argentincu da mu oduzme servis. Ipak, veoma brzo je nadoknadio nadostatak, izjednačio na 2:2, nakon čega je usledio period Đokovićevog adaptiranja.

Poveo je sa 4:3, zatim još jednom oduzeo servis rivalu, te i overio brejk za vođstvo od 1:0.

Tada je počela da pada kiša, krov je krenuo da se zatvara, ali redari nisu na vreme pokrili teren, te je trava pokisla, zbog čega je morala da se suši. Sve to potrajalo je oko sat vremena pre povratka igrača na teren, što je u mnogome "odužilo" ovaj susret.

U nastavku okršaja Novak nije dozvolio protivniku ni da se ponada, kao što je to bilo u prvom setu, iako je i to bilo kratkog daha.

Srbin je odmah napravio brejk i jasno stavio do znanja Kaćinu kako stoje stvari, bio je siguran u nastavku seta, poveo sa 5:3, te još jednom oduzeo servis Pedru za vođstvo od 2:0.

Imao je malo problema Đoković početkom trećeg perioda, dozvolio dve brejk lopte Argentincu, spasao ih i osvojio servis gem.

Uspeo je Argentinac da se dočepa taj-brejka, ali to je Noletova teritorija, tako da je u toj deonici slavio 7:4 za ukupnih 3:0.

Đoković će u drugom kolu Vimbldona igrati sa Australijancem Džordanom Tompsonom, koji je u pet setova savladao Amerikanca Brendona Nakašimu.

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Nikol Mur, supruga Dalasa Mura

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.