OD OVE SEZONE NE POSTOJI TOP 8: Evroliga promenila format takmičenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 21:38

OD OVE SEZONE NE POSTOJI TOP 8: Evroliga promenila format takmičenja

Značajna izmena.

Košarkaška Evroliga odlučila je da promeni sistem takmičenja i da uvede plej-in po završetku regularnog dela sezone, saopšteno je posle sednice akcionara Evrolige.

Najboljih šest timova po završetku regularnog dela sezone obezbediće direktan plasman u plej-of Evrolige. U saopštenju Evrolige se navodi da će u plej-inu igrati ekipe koje regularni deo sezone završe od šestog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do desetog mesta.

Sedmoplasirani i osmoplasirani tim na tabeli će u jednoj utakmici odlučiti ko ide direktno u četvrtfinale EL. Pobednik tog duela u četvrtfinalu plej-ofa će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz regularnog dela sezone.

Poraženi iz duela sedmoplasiranog i osmoplasiranog kluba će se za poslednje mesto u plej-ofu boriti sa boljim iz duela između devetoplasiranog i desetoplasiranog tima.

U plej-inu biće odigran jedan meč, a prednost domaćeg terena imaće klub, koji bude bolje plasiran na tabeli po završetku regularnog dela sezone. Evroliga je ranije  saopštila spisak od 18 klubova, koji će naredne sezone igrati u ovom takmičenju. U saopštenju se navodi da promena nema i da će iste ekipe koje su igrali prethodne, biti deo Evrolige i naredne sezone.

Učesnici Evrolige u narednoj sezoni biće: Real, Barselona, Baskonija, Valensija, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, Žalgiris, Asvel, Monako, Alba, Bajern, Virtus, Olimpija Milano, Makabi, Partizan i Crvena zvezda.

Pravo da igra Evroligu ranije je obezbedila Gran Kanarija kao osvajač Evrokupa, ali je španski klub odustao od takmičenja iz finansijskih razloga.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.