OČI U OČI, PO PRVI PUT! Mirotić je pozvao Željka i rekao mu je nešto, a onda...

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 23:49

OČI U OČI, PO PRVI PUT! Mirotić je pozvao Željka i rekao mu je nešto, a onda...

Sigurno dolazi...

Košarkaši Partizana u petak od 20.30 u Mediolanum forumu u Milanu igraju vrlo bitan meč 28. kola Evrolige protiv Olimpije. Iako oba tima imaju kadrovskih problema, goruće pitanje je to hoće li igrati Nikola Mirotić za ekipu Armanija, prvi put nakon sage koja je trajala čitavo leto.

Tada je Španac trebalo da pređe u Partizan, prema navodima iz crno-belih dao je reč da dolazi, a onda...

Nije došao tada, a nije došao ni na gostovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crno-belima, iako su mnogi sumnjali u "istinitost" njegove povrede, te smatrali da je ona izmišljena samo kako se ne bi našao pred Grobarima, koji su salvom uvreda dočekali Jama Madara, na koga su bili i manje besni nego na Mirotića.

Ipak, uz sve sumnje, opravdane ili neopravdane, činjenica je da je Nikola preskočio niz utakmica, a ne samo tu u Beogradu.

Kako je bilo najavljeno u prvi mah, propustio bi i ovu, ali je došlo do promene informacija, te kako stvari sada stoje, igraće...

Prisetimo se šta se to izdešavalo letos..

Posao je faktički već bio dogovoren, prema informacijama koje su "curile". Pregovarao je Mirotić sa trenerom Željkom Obradovićem i čelnicima Partizana, u načelu je sve bilo dogovoreno, a onda je javno saopštio da ipak neće postati igrač Partizana.

Španac se oglasio saopštenjem u kom je između ostalog naveo:

- Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK "Partizanu", počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba - poručio je Mirotić.

Mnogi su optužili da iza svega stoji večiti rival, ali je Mirotić jasno i decidirano rekao:

- Istine radi, moram napomenuti da ni jedna pretnja nije došla iz tabora KK Crvena zvezda.

Pravu istinu nikada nismo ni saznali, niko o tome nije ni hteo, ali možda ni smeo da govori, sve dok Željko Obradović nije rešio da progovori. Ne mnogo, ali dovoljno...

- Ispričaću vam sve što ja znam o tome. Posle nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava kluba, pozvao me je i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Posle dve nedelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla i vređanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpeo neke posledice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive 'iz politke' i 'iz crkve' - rekao je Željko Obradović.

Posle takve transfer-sage, Mirotić jeste nastupio u Beogradu, protiv Crvene zvezde Meridianbet, ali je nakon meča imao molbu za predstavnike medija - da govori o svemu osim o svom nedolasku u Partizan.

Sada, kako stoje stvari prvi put će igrati protiv Partizana, ali u svojoj hali, u kojoj će po svemu sudeći biti i dobar deo navijača crno-belih.

Ostaje nam da vidimo šta će se desiti, i da se nadamo da će sve proći u sportskom maniru, ali nema dileme da svi žele da vide, po prvi put, oči u oči Mirotića protiv Partizana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.