Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 23:24

OCENE – ZVEZDA: Novi čudesni borjanizmi, Milunović pročitao i rivale i utakmicu, Sanogo kao Stanković

Spiridonović podbacio i naljutio trenera

MILAN BORJAN 8,5 – Jednog dana, kad sve ovo prođe i bude se zvalo dalekom prošlošču, živeće priče o golmanu sa četiri ruke, koji kao da koristi čudotvorne napitke iz doba Gala. Ovo što smo videli na Marakani predstavljalo je novi borjanizam, novi tom vanvremenskih partija reprezentativca Kanade. Odbranio je tri zicera, bio korektivni faktor, za Nemce imao dejstvo mitske zveri. Kad se činilo da lopta ide u mrežu pojavljivali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su se Borjanovi pipci. Ponekad deluje da se protežu do Vankuvera. Ide ka statusu jednog od pet najboljih golmana u istoriji Crvene zvezde.

RADOVAN PANKOV 7 – Možda najbolja partija riđokosog momka još od Kopenhagena. Bilo je grešaka u predaji lopte i pasovima, ali je ponovo bio jedna duša u dva tela sa Nemanjom Milunovićem. Igrao lako, nije se libio da preuzme odgovornost povlačnjem lopte unapred. Seo je na kičmu Daburu još u prvom poluvremenu i nije se skidao sve dok je Izraelac bio u igri. Demonstrirao i brzinu u pojedinim situacijama.

NEMANJA MILUNOVIĆ 7,5 – Napisali smo već, sad samo da ponovimo: snažni defanzivac je rođen za postavku sa trojicom štopera. Nepogrešivi korektor kompletne linije, snažnog tela koji je postavljen u niskoj zoni pokupio sve što je mogao. Čak je toliko bio superioran da se činilo da sa pola snage dobija vazdušne duele i skraćaje prostor tehnički sjajnim igračima Hofenhajama. Kao da se učio fudbalu u Juventusu. Odigrao bez greške, ne samo da je čitao nemačke napade, nego je prostudirao utakmicu. Uvek je znao gde da bude. Defanzivna klinika.

MILOŠ DEGENEK 7 – Bilo mu je teže, igrao je na kontra strani. Imao problema kad mu je lopta bila na levoj nozi, ali je zaslužio jednako pohvala kao i ostatak poslednje linije. Imao je teške trenutke prošle sezone, ali na nivou Lige Evrope reprezentativac Australije je svoj na svome. Može i peške da odigra i sve zatvori. To što Crvena zvezda nije primila pogodak u poslednjih 180 evropskog fudbala i njegova je zasluga. Podigao ga je Dejan Stanković, učinio da na terenu izgleda odmereno i racionalno, a dovoljno agresivno.

MILAN GAJIĆ 6,5 – Crvena zvezda je najviše napadala po desnoj strani. Bili su to retki pokušaji, ali se nekadašnji mladi reprezentativac Srbije nametnuo kao primarna opcija. Delovalo je da fizikom i motorikom može da parira Džonu i Fogtu. Šteta što odličan tajming za ubacivanja nije iskorišen u nekoliko navrata. Bio je konstantan 90 minuta, nije se predavao ni u defanzivi. Porastao je, igra sa više samopouzdanja, što se videlo priloikom savršenog centaršuta ka Falčineliju. Biće koristi od njega.

SEKU SANOGO 7,5 – Kakva partija, nešto u stilu Dejana Stankovića. Gledao ga je krajičkom oka šef stručnog štaba crveno-belih tokom 90 minuta, plašio se da će bivši reprezentativac Obale Slonovače ostati bez snage. Bio je nešto između buldožera i tenka, raznosio sve pred sobom. Kao zli duh vijao je igrače Hofenhajma koji su verovali da u tom trenutku imaju višak. Grizao je i na suparničkoj polovini. Sa njim u zgusnutom manevru Zvezda ima evropsku čvrstinu. Jedini minus ide na povremeno predugo zadržavanje lopte.

NJEGOŠ PETROVIĆ 6,5 – Nije ponovio dostignuće iz Genta. Primarni zadatak mu je bio da olakšava posao Sanogu i zgusne i onako defanzivnu postavku crveno-belih. Na momente sa loptom u nogama tokom punog sprinta je nagovestio ozbiljan potencijal, ali povremenuo patio u duelima jedan na jedan. Opominjao ga je i Dejan Stanković da mora da bude jači. Meč protiv Hofenhajama je za njega fudbalski faklutet. Video je veziste sveta čijem nivou teži.

EL FARDU BEN 6 – Žrtvovao se za ekipu, igrajući na neprirodnoj poziciji levog spoljnjeg. Znao je da u sudaru sa presingom Hofenhajama i igračima velikih motoričkih sposobnosti mora da se koncentriše samo na defanzivu. Školski je odrađivao i zatvorio. Kasnije, kada je prebačen na prirodno mesto, nedostajalo mu je vazduha i koncentracije kao u situaciji kad je mogao da šutira. Sa reprezentativcem Komorskih Ostrva u ofanzivnom delu crveno-beli su imali za nijansu bolju igru u tranziciji.

GELOR KANGA 6 – Kasno su mu se otvorili koridori za proigravanja unapred. Znali su Nemci da će zaustavljanjem Gabonca preseći krvotak igre srpskog šampiona i šansu za kontinuirane napade. Hofenhajm je unervozio Kangu duplom stražom, bespotrebno je dobio žuti karton i zbog frustracije izazvane malim mogućnostima da se istakne. U nastavku počeo da traži Falčinelija i El Fardu Bena. Usporila ga je povreda, bio je na 60 posto spremnosti što je otkrio Dejan Stanković.

SRĐAN SPIRIDONOVIĆ 5 – Do stanja nervnog rastrojstva dovodio je Dejana Stankovića tokom prvog poluvremena. Dobio je šansu na velikoj sceni i mogućnost da pokaže da je zreo da bude važan član rotacije. Čak je i želja momka iz Beča bila sporna u trenucima dok je bio inferioran u duelima sa odbranom bundesligaša. Nekoliko puta se čuo vapaj Dejana Stankovića : „Daj, bre, dobij jedan duel“. Bio je nekonkurentan, što je spoznao Zvezdin pef stručnog štaba i ostavio ga u svlačionici. Mogao je komotno to ranije da uradi.

DIJEGO FALČINELI 6 – Ovo je bio maksimum za momka divne radne etike i napadača, čiji tim je stalno bio iza lopte. Ostao je bez opipljivog učinka, ali se svojski trudio da bude deo skladne defanzivne celine. Dobio je pristojan broj duela ako se uzme u obzir da je u dobrom delu utakmice bio usamljeni jahač na polovini nemačkog bundesligaša. Lepo je trznuo glavom na centrašut Gajića, imao i šut izvan 16 metara. Teško nekad može da bude sporan i pod sumnju stavi karakter i ekipu posvećenost.

REZERVE

ALEKSA VUKANOVIĆ (od 46. minuta) 6 – Lepo se rvao sa igračima Hofenhajama koji su na toj strani stalno pokušavali da naprave višak. Muški ulazio u duele, trudio se da jakim ramenima pomete Nemce.

STRAHINJA ERAKOVIĆ (od 80. minuta) – Malo vremena za konkretan učinak. Poštovao zonu i savete starijih.

VELJKO NIKOLIĆ (od 80. minuta) – Malo vremena za konkretan učinak. Imao je nekoliko lepih pasova, ali i promašenu loptu.

RIČMOND BOAĆI (od 89. minuta) – Ušao da prođe vreme.

TRENER

DEJAN STANKOVIĆ 7,5 – Bilo je teško gledati Crvenu zvezdu u duploj zoni i svojevrsnom bunkeru. Možda, ali samo možda, srpski šampion je mogao da bude aktivniji na drugoj strani terena. Crteži mladog šefa stručnog štaba savršeno su preneti na teren, posebno ako se zna da je Crvena zvezda ozbiljno kuburila sa kadrom. To je veliki plus za bivšeg asa Lacija i Intera, dokaz da ima apsolutnu kontrolu nad svlačionicom, posebno što su se crveno-beli branili na italijanski način. Precizno i bez panike protiv objektivno mnogo jačeg rivala. Murinjovskim stilom Stanković je došao do deset bodova u grupi i postao apsolutni rekorder srpskog fudbala. Mogao je u pripremi meča da se priseti Murinjovih reči pre nego što je poveo Inter u Barselonu: „Hoćete da igrate lepo i izgubite ili da igrate ružno i pobedite na moj način?“. Veliko, ogromnog dostigunće Dejana Stankovića u drugoj takmičarskoj godini.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.