Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2021, 20:51

OCENE - ZVEZDA: Borjan odgovoran za gol, Dragović najbolji na terenu, Katai postao opasnost u skoku

Utisak o igri crveno-belih posle burnog remija u Humskoj

MILAN BORJAN 5 - Jeste Natho pobegao Rodiću na levoj strani, ali gol Partizana ide na dušu kapitenu Crvene zvezde. Ostavio je veliku prazninu na golu i to je lukavi Izraelac iskoristio i pogodio nebranjeni deo mreže. Taj trenutak je drastično uticao na pad njegovog samopouzdanja i kompletan raspad Zvezdine igre, koja je do tada bila bolji protivnik na terenu. Mnogo puta je do sada bio taj koji je spasavao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << crveno-bele, ovoga puta je bilo drugačije.

STRAHINJA ERAKOVIĆ 6 - Nije imao problema kao na vatrenom krštenju u Humskoj proše godine. Dobro je zatvarao Nemanju Jovića, koji nije imao mnogo prostora, ali ga prema očekivanjima nije bilo u ofanzivi. Zvezdi su bili potrebni ofanzivniji bekovi,zbog čega je na teren ušao Milan Gajić. Nije bio na svojoj prirodnoj poziciji, što predstavlja problem za svakog igrača, tako da može da bude zadovoljan svojom partijom.

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ 7,5 - Klasa i uz Bibarsa Natha najbolji igrač večitog derbija. Do primljenog gola bio je apsolutni komadant i kontrolor svih dešavanja na terenu, a posle toga je spasavao šta se spasiti može. I tu je bio uspešan. Partije iz Evrope je uspeo da preslika i na večiti derbi, a to nije bio lagan zadatak. Onda kada je on čuvao Rikarda, odlični napadač Partizana nije bio mnogo opasan po Zvezdin gol.

MILOŠ DEGENEK 6,5 - Slabiji deo štoperskog tandema. Nije mu bilo lagano onda kada je Rikardo išao u direktne duele, ali nije napravio neku kardinalnu grešku. Često je lutao po kaznenom prostoru i petercu, ali je uspeo da održi koncentraciju do kraja utakmice.

MILAN RODIĆ 7 - Jedan deo odgovornosti za gol Bibarsa Natha ide i na njegovu dušu, jer mu je mnogo ostavio prostora, ali je doneo mnogo ekipi u ofanzivi. Kataiju je namestio dve kolosalne šanse perfektnim centaršutevima. Majstor iz Srbobrana je u 31. minutu pogodio prečku, dok je u 83. minutu uspeo da pošalje loptu iza leđa Aleksandra Popovića. Da nije bilo tog defanzivnog propusta, govorili bismo verovatno o igraču utakmice. Ovako, ocena po meri.

SEKU SANOGO 6,5 - Nije mnogo grešio vezista sa Obale Slonovače, ali nije ovo bilo ni blizu njegovih najboljih izdanja u crveno-belom dresu. Nije mu bilo lako, s obzirom da su protivnički vezisti bili prilično agresivni, ali je nekako izdržao. U finišu prvog poluvremena opasno je zapretio golu Partizana, ali to nije deo terena u kojem se najbolje snalazi.

GELOR KANGA 6 - Pokušao je Dejan Stanković ubacivanjem Krstičića u vezni red da mu pruži mnogo više slobode na terenu, ali Gabonac to nije uspeo da iskoristi na pravi način. Često je bio spor i neodlučan, nije bilo završnih pasova, niti pravih udaraca sa distance. Takođe, daleko od svojih mogućnosti.

NENAD KRSIČIĆ 5,5 - Borio se u defanzivi, pokušavao da zatvara, ali ga nije bilo u napadačkim akcijama. Mogao je bolje da pokrije prostor i kod Nathovog gola, ali nije bio direktno kriv za vođstvo crno-belih. Još je daleko od prave forme, u ovom trenutku nije spreman za ovako zahtevne mečeve.

MIRKO IVANIĆ 6 - Gledali smo mnogo bolja izdanja Mirka Ivanića u ovoj i prošloj sezoni. Nije mu baš najbolje legla uloga polušpica, iako je par puta u uvodnom delu meča pretio sa distance. Kasnije je ispao iz ritma, usled pada igre kompletne ekipe, pa je morao na klupu za rezervne igrače.

ALEKSANDAR KATAI 7 - Zvuči gotovo neverovatno, ali Aleksandar Kati je sve najbolje šanse imao posle udaraca glavom. U 31. minutu je zatresao prečku posle odličnog centaršuta Rodića, dok je u 80. minutu dobro skočio kod centaršuta Falka i gađao pored stative. Na kraju je bio na mestu onda kada je trebalo da se donese izjednačenje ekipi sa stadiona Rajko Mitić i sačuva dva boda zaostatka na tabeli. Imao je oscilacije tokom meča, ali je na kraju bio tu kad je bilo najpotrebnije, da postigne osmi gol na poslednjih sedam utakmica.

LOIS DIONI 6 - Odlično se gradio u uvodnim trenucima derbija. Imao stopostotnu šansu u petom minutu, ali je kasnije izgubio nit. Ipak, opšti je utisak da može da bude od velike koristi ovom timu. Nije se najbolje snašao u drugom poluvremenu, pa nije imao nijednu ozbiljniju situaciju pred protivničkim golom.

IZMENE

MARKO LAZETIĆ (OD 46. MINUTA) 6 - Uspeo je malo da razmrda Zvezdin napad i pripreti u dva navrata, ali je jasno da mu je za nešto više neophodno mnogo više iskustva. Jedno veliko je dobio ove večeri u Humskoj i sada je na Stankoviću da proba da ga nadogradi.

MILAN GAJIĆ (OD 55. MINUTA) 6 - Ubacio ga je Stanković zbog ofanzive i malo razmrdao desni bok. Ipak, nije uspeo da napravi ništa konkretnije.

FILIPO FALKO (OD 72. MINUTA) 6 - Italijan je potpuno ispao iz konkurencije proteklih nedelja, a večeras se našao u nezahvalnoj ulozi i ostavio solidan utisak. Dobro je pogodio Kataija iz prekida, ali je daleko od prave forme i svojih objektivnih mogućnosti.

PETAR STANIĆ (OD 77. MINUTA) 6,5 - Mnogim igračima je potrebno malo vremena da pokažu da imaju ozbiljan potencijal, a to konstantno radi Petar Stanić kad god se nađe na terenu. Razmrdao je Zvezdin manevar u finišu, a ostaće upamćena ona pirueta na sredini terena.

TRENER

DEJAN STANKOVIĆ 7 - Pogodio je sa sistemom igre na početku utakmice i u dobroj meri bio zaslužan što je njegova ekipa bila bolji tim do primljenog gola. Ipak, posle toga je imao mnogo problema ili pređe na 'plan B' i pronađe rešenje za potpuno raštimovanu igru u nastavku. Dao je šansu Lazetiću i Staniću baš kada je pritisak bio najveći i to bi celoj ekipi moglo da donese ogromne benefite u budućnosti.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.