O samoubistvu rukometaša: Svađa uvod u tragediju

Izvor: Mondo, 04.Feb.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O samoubistvu rukometaša: Svađa uvod u tragediju

Crvenka i dalje u šoku zbog smrti uspešnog sportiste.

Foto: MN Press

Bivši reprezentativac Srbije Novak Bošković (29), aktivni rukometaš, oduzeo je sebi život u nedelju ujutru, u rodnoj Crvenki.

Pucnjem iz pištolja za koji je imao dozvolu, on je zavio u crno porodicu, u kući u kojoj je tog jutra bio sa suprugom Milicom i majkom Jelom Vukašinović.

"Večernje novosti" objavile su u ponedeljak da u Crvenki još ne mogu da poveruju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je Bošković digao ruku na sebe i otkrivaju da je tom činu navodno prethodila rasprava sa suprugom i majkom zbog njegovog noćnog odlaska u grad.

Dva dana pre samoubistva, rukometaš je stigao iz Izraela, gde je igrao rukomet prethodnih nekoliko godina.

"Kritikovala sam ga jer je celu noć ostao u gradu sa drugarima i poznanicima. Dan ranije je stigao iz Izraela i ja znam da je bio željan društva i druženja sa starim poznanicima, ali nije trebalo toliko da ostane i zbog toga sam ga prekorela", rekla je za "Novosti" njegova majka.

Ona je rekla da je posle tog razgovora sa sinom otišla kod kćerke, kada je pozvala snaja i rekla da je Novak otišao da se ubije.

"Nisam mogla da poverujem u to što čujem. Uzeo je pištolj i otišao u baštu. Snajina majka je krenula za njih da ga spreči i otme mu oružje iz ruke, ali nije uspela".

Povodom smrti rukometaša oglasio se i njegov klub, Hapoel Rišon, a članovi porodice su neutešni.

"Evo, ovde je u stanu napravio u teretanu, da ima gde da vežba kada dođe. Pokušavam da dokučim zašto je to uradio, ali razlog ne nalazim. Imao je divnu porodicu, uspešnu karijeru, bio je zadovoljan životom".

Bošković je bio reprezentativac Srbije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, 2016. godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.