Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 20:55

O Žoze, ciao! (VIDEO)

Inter do nogu potukao Romu – 3:0

Goreli su na vatri velike euforije navijači Rome kada je obelodanjeno da će Žoze Murinjo preuzeti mesto šefa stručnog štaba Vučice. Bilo je onih koji su tvrdili da je to garancija velikih uspeha, priziveli reprizu one sezone s početka ovog milenijuma kada se Roma okitila titulom. Ispostaviće se da bi ova takmičarska godina mogla da bude početak slobodnog pada karijere nekada najboljeg menadžera na svetu. I posle večerašnjeg teškog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poraza od Intera (0:3) Roma ne stoji toliko loše na tabeli Serija A. Trenutno je petoplasirana, ali Roma sa Žozeom Murinjom na trenerskoj klupi nije konkuretna, niti predstavlja bilo kakvu opasnost kandidatima za Skudeto.

Teško je poništiti minuli rad harizmatičnog Portugalca, ali u sudaru sa Inzagijevim timom jasno se ocrtala razlika između bajatih ideja Žoze Murinja i modernog fudbala unapred kakav igra Inzagi sa Interom. Nekadašnji napadač Lacija kao da je Murinju želeo da otpeva čuveni italijanski evergrin, sa nešto promenjenim hitovima: „O, Žoze, ciao“.

Cela ova Romina sezona sa Murinjom pretvorila se u oztbiljnu patnju. Primio je šest golova od Bodo Glinta u Ligi konferencija, izgubio je gradski derbi od Lacija, a večeras protiv Intera Žoze Murinjo je probio dno. Prvi put od kada se bavi trenerskim poslom njegov tim je do poluvremena primio tri gola. I to govori nešto, posebno kada se pomenuti podatak pomnoži sa neveselim epizodama u Totenhemu, pa i donele Mančesteru.

Inter se na Olimpiku igrao sa Romom kao da je neki klub sa dna Serija A. Bila je to utakmica koja je ocrtala klasnu razliku. Šampion je pored bolje timske igre pokazao i demonstrirao da poseduje mnogo veći individualni kvalitet.

A first Inter goal for Denzel Dumfries! 💥

He steams in at the back post to put the visitors 3-0 up in the first half against Roma 😳 pic.twitter.com/6dveWJw9yf

Naravno, sigurni smo da će Žoze Murinjo naći način da opravda još jedan debakl, kao i činjenicu da je već primio 19 golova u dosadašnjem delu sezone. Posebno što je za Vučicu sve loše krenulo u 15. minutu kada je Hakan Čalhanolgu, poslavši poluvisoku loptu, pogodio direktno iz kornera. Loše su na prvoj stativi reagovali Smoling i Kumbula, Patrisio je nekontrolisano mahao rukama.

Od tada je Žoze Murinjo uleteo u mašinu za mlevenje mese. Dok su se igrači Rome tražili po terenu, Inter je igrao jedan odd najboljih mečeva u sezoni. Posebno u ofanzivnom delu. Zadovoljstvo je bilo gledati akcije Intera kao uonu u 24. minutu kada je veliku ulogu odigra mladi Barela. Pasom je izbacio odbranu Vučice, ostalo je bilo na Čalhanoglu koji je lepo centrirao, a Edin Džeko postigao osam pogodak u sezoni. Nije slavio bosanski napadač pogodak protiv bivšeg kluba, pokazao je poštovanje. Ali je Inter nastavio da gazi. Do kraja prvog poluvremena videli smo još nešto iz ofanzvinije Interove labaratorije. U 39. minutu Bastoni je centrirao, a na drugoj tativi se poklonio Dunfris i ispisao ima pobednika.

Već tada je bilo jasno da će Inter zabeležiti peti trijumf u nizu u svim takmičenjima. Na sve to Neroazuri nisu primili gol na četiri prethodna okršaja. Jassno je da Simone Inzagi zaslužuje sve čestitike.

A Murinjo? Tu smo sve rekli...

 SERIJA A – 15. kolo

Subota:

Milan - Salernitana 2:0 (2:0)

/Kesi 5, Salemakers 18/

Milan - Salernitana 2:0 (2:0)

/Kesi 5, Selemahers 18/

Roma - Inter 0:3 (0:3)

/Čalhanoglu 15, Džeko 22, Damfris 39/

20.45: (2,65) Napoli (3,40) Atalanta (2,80)

Nedelja:

12.30: (2,90) Bolonja (3,30) Fjorentina (2,60)

15.00: (3,40) Specija (3,60) Sasuolo (2,20)

15.00: (3,70) Venecija (3,40) Verona (2,15)

18.00: (3,60) Sampdorija (3,50) Lacio (2,15)

20.45: (1,23) Juventus (6,50) Đenova (16,0)

Ponedeljak:

18.30: (2,65) Empoli (3,25) Udineze (2,90)

20.45: (3,15) Kaljari (3,20) Torino (2,50)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

MURINJO OČIMA NE VERUJE: Turčin na SPEKTAKULARAN način postigao GOLČINU iz kornera! VIDEO

Izvor: Kurir, 04.Dec.2021

Čuveni Portugalac na klupi Rimljana Žoze Murinjo prvi put predvodi neki tim protiv Intera, još od odlaska sa "Meace" i velikih uspeha na klupi "nerozura"

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.