O Salahu će se učiti u školama

Izvor: B92, 28.Okt.2021, 16:55

O Salahu će se učiti u školama

Neverovatno igra ove sezone fudbaler Liverpula Muhamed Salah, a sada je dobio i motiv više da u tom stilu nastavi.

U kurikulum egipatskih osnovnih i srednjih škola uvršten je i kapiten reprezentacije kako bi se tamošnja deca dodatno inspirisala u težnji za uspesima.

Salahovi sportski uspesi učiće se u nižim razredima, a učenici viših razreda učiće šta je sve i kako uradio da vrati deo svog uspeha društvu.

U udžbenicima se navodi da "Salah želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pomogne drugima jer želi deci da pruži šansu da uspeju u životu".

"On je uzor milionima Egipćana koji su mu dali nadimak 'Stvaratelj sreće", dodaje se u saopštenju.

Poznato je da je Salah rodnom Nagrigu poklonio ambulanta vozila, u njemu otvorio školu za devojčice, oformio grupu koja brine za siročad, a to je tek samo deo njegovog humanitarnog rada zbog kojeg mu Egipat iskazuje zahvalnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.