Nula na Kamp Nou, Ronaldo tragičar

Izvor: B92, 24.Apr.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nula na Kamp Nou, Ronaldo tragičar



Fudbaleri Barselone i Mančester Junajteda igrali su nerešeno, 0:0, u prvoj utakmici drugog polufinala Lige šampiona. Meč na Kamp Nou mogao je da ima potpuno drugačiji tok, ali je Portugalac Kristijano Ronaldo u trećem minutu promašio penal, i obe ekipe su od tog trenutka igrale znatno opreznije. Revanš meč na Old Trafordu igra se za šest dana, i tada će biti poznat prvi finalista najjačeg evropskog takmičenja za sezonu 2007/08.

Bilo je ovo prvo gostovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekipi Aleksa Fergusona na Kamp Nou posle legendarnog finala ovog takmičenja 1999. godine, kada je engleski tim pobedio nemački Bajern u triler utakmici.

U startnih 11 domaće ekipe našao se i Argentinac Leo Mesi, prvi put posle šest nedelja koliko je pauzirao zbog povrede, a suspendovanog kapitena Pujola menjao je Rafa Markes. Rajkard je u napadu počeo sa Etoom i Mesijem kojima su iz drugog plana pomagali Deko i Inijesta.

Sa druge strane, Aleks Ferguson je morao da stavi Ovena Hargrivsa na desnog beka, jer Nemanja Vidić nije uspeo da se oporavi od problema sa stomačnim virusom. Njega je mestu centralnog odbrambenog menjao Ves Braun. U startnoj postavi engleskog šampiona našao se i Korejac Park koji je igrao na levoj strani, dok su najistureniji prema očekivanjima bili Runi, Ronaldo i Teves.

Meč je počeo jedanaestercom u drugom minutu koji je potpuno poremetio, ispostaviće se, obe ekipe. Skols je izveo korner sa desne strane, Ronaldo je pokušao glavom, loptu je zaustavio Argentinac Gabrijel Milito sa obe ruke, i sudija Masimo Busaka potpuno opravdano pokazao je na ’belu tačku’.

Odgovornost je preuzeo verovatno najbolji igrač sveta u ovom trenutku, ali je u pokušaju da postigne efektan gol, prebacio isti gađajući gornji desni ugao.

Situacija oko penala šokirala je prvo Barsu, a potom i Junajted, i u preostalih 87 minuta nije viđen očekivan fudbal. U narednih desetak minuta Barsa je preuzela inicijativu ali, iako je Mesi pravio dosta problema odbrani Engleza, domaćin nije stvarao ozbiljne prilike.

U 26. minutu Inijesta je proigrao Etoa, ovaj je predriblao Ferdinanda, ali je opasnost otklonio Vejn Runi koji je ponovo, kao i protiv Rome, imao puno defanzvnih zadataka. Tri minuta kasnije Ronaldo je tražio novi penal, ali je ovoga puta sudija samo odmahnuo rukom posle starta Markesa nad Portugalcem. Šansa je stigla posle katastrofalne greške Inijeste na svojoj polovni terena.

U 35. minutu Kamerunac Eto je imao solidnu priliku, ali je njegov pokušaj iz dobre pozicije posle dodavanja Mesija izblokirao Rio Ferdinand.

Drugi deo počeo je dosta odlučnijom igrom Barselone, i to je proizvelo šanse u prvih sedam minuta drugog dela. U 50. minutu ponovo su u akciji bili Eto i Mesi. Kamerunac je izbegao start Ferdinanda, ali je Karik nekako uspeo da mu oduzme loptu i otkloni opasnost.

Dva minuta kasnije viđena je najlepša akcija na utakmici, i najbolja prilika Barselone. Mesi je odigrao za Inijestu, ovaj je odličnim potezon na prvu dodao do Etoa koji je ušao sa loptom ispred Van der Sara, ali je njegov udarac iskosa sa desne tstrane završio u spoljnoj mreži.

U nastavku utakmice ekipe su se sve više i više mirile sa rezultatom 0:0, a Rajkard je takvo stanje na terenu pokušao da promeni ubacivanjem Bojana Krkića u 62. minutu. Krkić je zamenio nedovoljno spremnog Mesija koji je još jednom pokazao da je ’paklen’ igrač.

Ipak, to nije mnogo promenilo stanje na terenu. Do kraja meča Rajkard je naprAavio još jednu izmenu (Anri umesto Deka), a Ferguson je Runija zamenio Nanijem. Sedam minuta pre kraja viđena je poslednja situacija iz koje je mogao da padne gol, ali je neugodan udarac Anrija Van der Sar izboksovao, pa će Old Traford za šest dana dati odgovor ko će u veliko finale iz ovog duela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autogol Risea doneo Čelsiju nerešen rezultat

Izvor: Press, 23.Apr.2008, 00:37

Fudbaleri Liverpula i Čelsija igrali su večeras nerešeno 1:1 na prvoj utakmici polufinala Lige šampiona..

Nastavak na Press...

RONALDO TRAGIČAR

Izvor: Press, 24.Apr.2008

Barselona i Mančester junajted odigrali bez golova u drugom polufinalnom meču Lige šampiona, Portugalac promašio penal i propustio šansu da "Đavolima" poveća šanse za plasman u finale pred revanš na "Old Trafordu"..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.