Novosadska Tvrđava jaka i u ovoj sezoni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 18:06

Novosadska "Tvrđava" jaka i u ovoj sezoni

Stonoteniseri i stonoteniserka novosadske "Tvrđave", kluba za osobe sa invaliditetom, nakon ekipnog i pojedinačnog šampionata Srbije mogu biti zadovoljni rezultatima i bilansom osvojenih odličja.

Zlatnim medaljama na ekipnom šampionatu Srbije u Leskovcu, u klasi 1-5 takmičara u kolicima i u kategoriji stojećih, u kategoriji 6-8 proteklog vikenda dodata su još tri odličja, dva zlata i bronzana medalja.

U kategoriji 6-7, Mihailo Radovanović u novosadskom Spensu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se okitio najsajnijim odličjem, a njemu se pridružio i njegov klupski kolega u kategoriji stojećih stonotenisera sa invaliditetom, ali u kategoriji 8, Aleksej Radukić.

U kategoriji stojećih stonotenisera (K: 6-7) Srbija je dobila prvu osvajačicu državnog odličja talentovanu Milu Gajić, koja je takmičeći se u muškoj konkurenciji stigla do bronzanog odličja.

Prethodno na ekipnom šampionatu Srbije "Tvrđavina" trojka u sastavu Mladen Ćirić, Siniša Bradašević i Dragan Grujić, u okršaju godine, slavili su protiv neprikosnovene ekipe komšijskog "Spina" koju predvodi naš sjajni paraolimpijac, osvajač evropskih, svetskih i paraolimpijskih odličja, Mitar Palikuća, i najavili u budućnosti neizvesne derbije, u konkurenciji stonotenisera u kolicima.

"Tvrđavini" prvotimci, Mladen Ćirić i Siniša Bradašević, pobednici su Svetskog kupa u italijanskom Lignjanu 2018. godine. Ćirića je na proteklom šampionatu Evrope u Švedskoj samo poen delio od borbe za odličja, pa sve to ide u prilog zanimljivosti budućih međusobnih duela naših paraolimpijaca.

"Zadovoljan sam učinkom naše ekipe u ovoj godini. Na pojedinačnom prvenstvu u Novom Sadu mogli smo i do više odličja, ali nas je u tome sprečila neobjašnjiva odluka organizatora takmičenja da spoje u jednu takmičarsku grupu stonotenisere sa stepenom invaliditeta od jedan do pet, što je apsolutno nedopustivo, na kraju i nehumano. U kategoriji sa težim invaliditetom od 1-3 bilo je 10 takmičara, što je u potpunosti prema pravilima našeg Paraolimpijskog saveza bilo dovoljno za samostalno takmičenje u toj kategoriji. Na kraju, država ulaže novac stipendiranjem najboljih u kategorijama kojima bi pobeda na državnom prvenstvu trebalo da bude ulaznica za reprezentaciju, a na ovaj način samo se destimulišu pre svega mladi takmičari koji ostaju bez zasluženih odličja. Na narednoj Skupštini Saveza hitno ćemo tražiti da se takva praksa hitno prekine", kaže prvi čovek novosadske "Tvrđave", naš legendarni paraolimpijac Ilija Đurašinović, a ujedno i objašnjava zbog čega je sa takmičenja povukao petoro svojih prvotimaca koji su na prošlogodišnjem pojedinačnom šampionatu Srbije osvojili tri odličja.

"Tvrđava" je i ove sezone nastavila rad sa najmlađima, koje stonom tenisu obučava ceo tim zdravih superligaških igrača u muškoj i ženskoj konkurenciji. Zapravo, najveći uspeh kluba je masovnost, jer u Spensu svakodnevno trenira više od 25 stonotenisera sa invaliditetom, u različitim kategorijama i uzrastima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.