Novo veliko iznenađenje – Novaku dodatno očišćen put

Izvor: B92, 02.Jun.2023, 16:31

Novo veliko iznenađenje – Novaku dodatno očišćen put

Posle ispadanja Danila Medvedeva, ovog popodneva videli smo svakako jedno od najvećih iznenađenja na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Ispao je još jedan Rus, član Top 10, Andrej Rubljov. Njega je u trećem kolu eliminisao Italijan Lorenco Sonego iako je gubio sa 2:0 u setovima.

Nije najbolje krenulo po Sonega na startu meča pošto je Rubljov bio odličan, i posle drame u prvom setu koji je završen sa 7:5, razbio rivala sa 6:0 za ubeldjivu prednost u setovima. Sa druge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane, Italijan je pokušavao da pronađe pravi ritam.

U tome je konačno uspeo u trećem setu koji je uspeo da dobjie zahvaljujući brejku kod rezultata 3:1. Potom, usledio je dramatičan, četvrti set: Sonego domah pravi brejk. Ali, posle 3:1, Rus uzvraća istom merom. Kako su obojica tenisera osvajali gemove na svoj servis usledio je taj-brejk u kojem se na kraju bolje snašao četrdesetiosmi teniser sveta.

Od tog momenta, Rubljov nije uspeo da vrati igru koju je imao na startu meča, a njegove greške koristio je Sonego za brejk i pobedu posle velikog preokreta.

Da podsetimo, u sledećem meču, Sonego će igrati protiv Karena Hačanova koji je eliminisao Tanasija Kokinakisa sa 3:1. Upravo bi bolji iz ovog duela mogao da igra protiv Novaka Đokovića, ukoliko ne bude većih iznenađenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.