Novo priznanje za Šumahera

Izvor: B92, 22.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo priznanje za Šumahera



Sedmostruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher proglašen je za najpopularnijeg vozača u istoriji Ferarija. Nemački as je dobio 49 odsto glasova u anketi koju je sproveo italijanski sportski dnevnik "La Gazzetta dello Sport". Drugo mesto, sa 22,6 odsto glasova, zauzeo je Kanađanin Žil Vilnev, koji je poginuo vozeći za Ferari u Belgiji 1982. godine. Slede Žan Alezi, Najdžel Mensel, Niki Lauda, Mikele Alboreto i Klej Regaconi.

Šumaher je tokom boravka u Ferariju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 1996. do 2006. godine osvojio pet titula prvaka Formule 1, vratio italijanski tim na vrh i oborio većinu rekorda najprestižnijeg svetskog šampionata.

Zanimljivo da u anketi italijanskog lista nije bilo mesta za Edija Irvajna i Rubensa Barikela, koji su vozili pored Šumahera u Ferariju tokom njegovih najvećih uspeha.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.