Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 23:13

Novo poniženje Himkija, Baskonija iskoristila nekompletnost Olimpijakosa

Posle Efesa i Alba ubedljiva protiv tima iz Podmoskovlja

U derbiju začelja Evrolige Alba je bila ubedljiva protiv Himkija koji je, posle debakla na gostovanju Efesu (105:77), pretrpeo još jedno poniženje - 100:80.

Kao na treningu su odigrali domaći, a pednjačili su Nils Gifa sa 22, Luk Sikma sa 20 i Ben Lemers sa 18 poena. Maodo Lo je dodao 11, a Luis Olinde i Simone Fontekja po 10, dok je Pejton Siva 6 poena obogatio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 10 asistencija.

Aleksej Šved je imao dabl-dabl učinak od 11 poena i 10 asistencija, ali uz očajan šut iz igre (7-1 za dva, 8-2 za tri), dok je jedina svetsla tačka kod gostiju bio Jonas Jerebko (20 poena, 8 skokova).

Pošto je prošle nedelje bio pokretna bolnica zbog pojave korona virusa u timu, Olimpijakos je nekako sakupio dovoljan broj igrača zameč sa Baskonijom. Međutim, to je nije bilo dovoljno da Pirejci pruže ozbiljniji otpor Baskijcima (76:90).

Najefikasniji kod domaćina bili su Kostas Slukas i Jorgos Printezis sa po 15 poena, dok su Hasan Martin i Šakil Mekisik postigli po 12.

Kod gostiju je prednjačio Zoran Dragić sa 18 poena. Pjeria Henri je bio za poen skormniji, a Alek Peters je domaćinu isporučio 14 poena.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.