Novo iznenađenje – Jagodić-Kuridža utišao Moraču

Izvor: B92, 20.Okt.2019, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo iznenađenje – Jagodić-Kuridža utišao "Moraču"

Košarkaši Primorske savladali su na gostovanju Budućnost sa 83:80, u poslednjem meču 3. kola ABA lige.

Slovenački šampion je nakon trijumfa nad Partizanom, uspeo da skine skalp još jednom favoritu za najviši plasman u regionalnoj ligi.

Najkorisniji igrač susreta u "Morači" bio je Marko Jagodić-Kuridža sa dabl-dabl učinkom (22p+11sk).

Dvocifreni broj poena imali su još i Stiven Holt (16p+6sk), Marjan Čakarun sa 14, odnosno Lens Heris sa 11 poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Domaći košarkaši dobili su samo prvu deonice, a veliki problem imali su sa linije slobodnih bacanja (24/36), ali i u šutu za tri poena (4/20).

Najbolji igrač kod Budućnosti bio je Džastin Kobs sa 19 poena i šest asistencija, međutim, američki plejmejker nije uspeo da pogodi šut za produžetak u poslednjim trenucima utakmice.

Najviše ispaljenih trojki imao je Nikola Ivanović (1/7), a ništa bolji učinak nije zabeležen ni kod Suada Šehovića (2/7).

Ovo je prvi poraz Podgoričana u ABA ligi ove sezone, tako da su se na čelu tabele osamostalili FMP i Cedevita Olimpija.

U narednom kolu, Budućnost ponovo igra na svom terenu i to protiv Krke, dok će Primorska dočekati drugu crnogorsku ekipu – Mornar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.