Novinari su glasali, Jokić neće biti MVP

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 09:30

Novinari su glasali, Jokić neće biti MVP

Centar Filadelfije ima najveće šanse.

Srpski košarkaš Nikola Jokić najverovatnije neće treću uzastopnu sezonu biti MVP NBA lige, ako je verovati prvim glasovima novinara i stručnjaka koje je objavio Forbs.

Dobitnika nagrade za najkorisnijeg igrača lige bira ukupno 100 novinara, a 22 su potvrdila svoje glasove. U ranoj fazi glasanja ubedljivo vodi centar Filadelfije Džoel Embiid, koji je dobio 15 glasova. Grk Janis Adetokunbo, najbolji igrač Milvoki Baksa, ima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četiri glasa, a Jokić za sada samo tri.

Adetokunbo je vodio Bakse do prvog mesta na Istoku sa 31,8 poena, 11,8 skokova i 5,7 asistencija u proseku na 63 utakmice.

Embidova Filadelfija  je na trećem mestu Istoka, a on je najbolji strelac lige s 33,1 poenom u proseku. Ima i 10,2 skokova i 4,2 asistencije po utakmici.

Jokić je vodio Denver do prve pozicije na Zapadu sa 24,5 poena, 11,8 skokova i deset asistencija u proseku. Podsećamo, prethodne dve sezone Jokić je bio MVP NBA lige, a i ove godine je u većem delu vodio u takozvanoj "trci", ali će zbog nešto slabijeg kraja sezone najverovatnije ostati bez novog priznanja.

BONUS GALERIJA

 Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.