Izvor: MozzartSport.com, 14.Okt.2021, 17:08

Novinar otkriva zašto su Sparsi otpustili Hrvata: Iznenađen sam što ga Popović nije poslao peške kući (VIDEO)

"Znao sam da će ovo da se desi odmah posle odustajanja Šamanića da brani kontranapad"

Polagao je San Antonio velike nade u Luku Šamanića (21, 211cm)kojeg je draftovao kao 19. pika 2019. godine, što je Hrvatu obezbeđivalo potpisivanje četvorogodišnjeg ugovora (2+1+1) vrednog ukupno 13.030.000 dolara. Iako je prve sezone bio u perifernom vidokrugu trenera Grega Popvića - odigrao je samo tri meča - Sparsi su ipak prošle jeseni odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da pokupe treću godinu ugovora (2.960.000 dolara).

Hrvatski centar je prošle sezone dobio veće vreme na terenu, pa se očekivalo da se tim iz Teksasa odluči i za čertvrtu sezonu. Ali uprava je povukla za javnost neočekivan potez. Ne samo da mu nije ponudila ostanak i posle treće sezone, već mu je uručila otkaz!

I dok su mnogi bili u šoku, Don Heris je pokušao da pronađe razlog za odluku Sparsa.

"Sparsi su objavili da su odustali od Šamanića. Znao sam da će ovo da se desi odmah nakon Lukinog odustajanja (da brani kontranapad). Predugo poznajem Popa. Razgovarali smo o tome u sportskoj redakciji čim smo to videli. Neko je rekao: Iznenađen sam što nije morao peške kući", napisao je novinar TV kanala News 4 San Antonio na Tviteru, uz priloženi video materijal sa utakmice protiv Orlanda u kome Hrvat posle izgubljene lopte lako odustaje od pokušaja da odbrani kontranapad.

The Spurs today announced that they have waived forward Luka Samanic. Knew this was coming after the give up on this play last night. I've known Pop too long. We talked about it in the sports office as soon as we saw it. 1 said "Surprised he didn't have to walk home." pic.twitter.com/1zGexGCtWH

Činjenica je da Luka ne bi stigao rivala, ali navodno takav potez oslikava zapravo njegovu nezainteresovanost da se nametne stručnom štabu na čelu sa Popovićem koji je tokom bogate karijere nebrojeno puta pokazao da je spreman mnogo toga da istrpi kod svojih igrača, ali ne i bezvoljnost.

Navodno, ovo izdanje je bilo dovoljno Popoviću da gazdama poruči da je vreme da se raziđu sa talentovanim hrvatskim igračem.

Bez obzira na razlaz, nema sumnje da će Šamanić brzo naći posao. Ostaje da se vidi da li će ostati u NBA, u čijim timovima su uglavnom popunjena mesta, ili će da se odluči da se vrati u Evropu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.