Novinar objasnio zašto će glasati za Embida pre Jokića

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 10:30

Novinar objasnio zašto će glasati za Embida pre Jokića

Američki novinar Džon Holindžer, kolumnista prestižnog Atletika, objasnio je zašto će svoj glas u MVP trci dati Džoelu Embidu, a ne Nikoli Jokiću.

Proteklu regularnu sezonu NBA lige obeležila je borba dvojice centara za MVP-ja, a prema poslednjim prognozama Kamerunac će dobiti prednost ispred Srbina.

Embid je najbolji strelac lige, a njegova Filadlfija treća na Istoku, dok je Jokić imao skoro tripl-dabl prosek kao lider Nagetsa u istorijskoj sezoni Denvera, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvoj u kojoj su stigli do vrha Zapada.

Međutim, u javnosti preovladava stav da nije "pošteno" da Jokić treću sezonu u nizu bude izabran za MVP-ja, iako sve pokazuje da je on zaista najkorisniji igrač lige.



"Istorija igra ulogu ovde. Mislim da 'zamor glasača" nije ispravan opis onoga što ja osećam ovde. Mislim da nije uredu da u ovoj eri na tabli piše Nikola Jokić 3, Janis Adetokumbo 2, Džoel Embid 0 u poslednjih pet sezona",
napisao je Holindžer u svojoj kolumni pod naslovom "Zašto je Džoel Embid moj MVP".

Holindžer je redom navodio ofanzivne statističke parametre obojice igrača, ko je u čemu bolji, uticaj na igru timova, a onda dodatno objasnio svoju naklonost Embidu.



"Pošten je argument da je Embid bolji defanzivno od Jokića, a brojevi ne mogu u potpunosti da iskažu tu razliku. Ključni deo odbrane visokog igrača je zaštita obruča, a Jokić to jednostavno ne nudi. Bez obzira na njegove ostale adute, ovo mu je najveća slabost. Embid, s druge strane, je 11. bloker lige sa najmanje 1.500 odigranih minuta, što je dvostruko više od Jokića".


Američki novinar je istakao i Embidovu dominantnu igru od Ol-star vikenda, sa prosekom od skoro poena po minutu igre uz preko 67% šuta iz igre, ali mu je ključan argument ostao onaj da ne oseća da je pošteno da Jokić ima tri, a Embid nijednu MVP ttitulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.