Novicki nahvalio Jokića: Zna sve, može sve!

Izvor: Mondo, 17.Jan.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novicki nahvalio Jokića: Zna sve, može sve!

Legendarni Nemac zaista lepo govorio o srpskom centru.

Foto: Guliver/Getty images/Doug Pensinger

Nikola Jokić šalio se sa ekipom Dalasa prošle noći i završio meč sa 29 poena, a imao je i 18 skokova i sedam asistencija.

Srpski biser odavno je Americi pokazao i dokazao da može mnogo i da je njegovo talentu zaista teško odrediti granice.

Legendarni Nemac Dirk Novicki, jedini Evropljanin koji je dobio MVP nagradu u NBA ligi, otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je razgovarao sa novinarima pre te utakmice i detaljno govorio šta mu se sve sviđa u Jokićevoj igri.

"Očigledno je da nije najbolji atleta kojeg imamo u ovoj ligi, ali je dugačak, agresivan, jedan je od najboljih dodavača... Šutira sa distance, iz reketa, odličan je u ofanzivnom skoku... Svestran je napadač i veoma je pametan", počeo je Dirk, koji ove sezone prosečno provodi na terenu po 25,1 minut.

Dirk je posebno pohvalio Jokićevu košarkašku inteligenciju i njegovo čitanje igre.

"Očigledno, neverovatno je kako zna ovu igru, kako je oseća, kako pogađa gde se igrači kreću... Kao da igraju napade kroz njega, dobija loptu na distanci, sjajno uručuje loptu, snalazi se u bloku. Ima zaista sjajne sposobnosti", dodao je Novicki, koji je u meču protiv Denvera postigao šest poena.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.