Novi vetrovi duvaju na Enfildu: Henderson najbolji kapiten u Premijer ligi, a Liverpulu je bolje bez Džerarda

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vetrovi duvaju na Enfildu: Henderson najbolji kapiten u Premijer ligi, a Liverpulu je bolje bez Džerarda

Crveni najbolji klub u 2015. godini, a jedini u Engleskoj osvajaju više bodova protiv timova iz gornjeg, nego iz donjeg dela tabele

Kada Stiven Džerard sledećeg leta napusti Liverpul ostaće velika praznina u klubu, ali ipak manja nego što se očekivalo pošto Džordan Henderson iz partije u partiju povećava nadu navijača Crvenih da je Brendan Rodžers izabrao pravog naslednika legende Enfilda.

Ako se po jutru dan poznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Henderson će biti vraški dobar kapiten pošto ima najbolji procenat pobeda od svih igrača u Premijer ligi koji su na više od dve utakmice nosili traku na ruci. Liverpul je slavio u 88 odsto utakmica kada je Henderson i zvanično bio vođa ekipe na terenu!

Da novi vetrovi duvaju na Enfildu - a čak i da je Džerard doneo pravu odluku kada je slomio srca navijača i poručio da ide u Ameriku – pokazuje statistika pošto Crveni prosečno osvajaju 2,8 bodova po meču kada Džerard nije u prvih 11, a samo 1,4 kada on izvede ekipu na teren.

Kop po statistici može da se nada kako će Liverpul uspeti da u oštroj konkurenciji izbori plasman u Ligu šampiona pošto jedini u Premijer ligi ima bolji bodovni učinak u duelima sa klubovima iz gornjeg, nego iz donjeg dela tabele.

Pritom Crveni su u opasnom zaletu i u 2015. godini su osvojili najviše bodova (23) od svih timova iz lige petice.

Liverpul u nedelju igra meč FA kupa protiv Blekburna, a kvota na Crvene je 1,32.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.