Novi veliki update, poboljšan sistem za matchmaking!

Izvor: B92, 15.Nov.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi veliki update, poboljšan sistem za matchmaking!

Valve konačno uvodi prave promene u CS:GO. Godinama se igrači žale da je igra zapostavljena, ali u poslednjih mesec dana stvari kreću nabolje.

Pre nešto više od mesec dana prerađen je Dust 2, potom smo dočekali promene zvuka o kojima se mnogo polemisalo. Prošle nedelje je omogućena komanda za kontrolu jačine mikrofona svakog igrača pojedinačno, a dobili smo i mogućnost gašenja sound occlusiona. Ovog utorka, kompanija Valve je predstavila nove rank ikonice, promene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u rasporedu mapa unutar menija igre, a najbitnija promena je promenjem sistem matchmaking-a.

Sam matchmaking sistem je konstantna glavobolja kako za igrače, tako i za programere. Sigurno ste bezbroj puta za saigrače dobili ljude koji imaju drastično manje sati u igri od vas, toksične igrače, ili one koji napuštaju igru. Sistem se bazirao da uparuje igrače samo po ranku, ali to jednostavno nije bilo dovoljno. Prošle godine je uveden i Prime gde je igrač morao da ima određen level kako bi mogao da igra, te je nalog morao biti verifikovan putem mobilnog telefona, što je za cilj imalo smanjenje smurfovanja.

Jučerašnjim apdejtom, igrači su dobili novi i, već sada možemo reći, najbolji sistem za matchmaking koji nosi naziv Trust Factor. Vaš status će sada zavisiti od više faktora, sati provedenih u igri, sati provedenih u ostalim Steam igrama, koliko često dobijate prijave za varanje, koliko često se igrači žale na vaše ponašanje i još faktora koji nisu navedeni.

Kao i sa rankovima, ni ovde nećete moći da znate kakav je vaš Trust Factor status, odnosno koja stavka je problematična. Time se sprečavaju bilo kakve manipulacije, i vaš jedini zadatak je da budete normalan član CS:GO zajednice, što vam garantuje dobar Trust Factor status, te ćete biti upareni sa igračima koji imaju slične karakteristike. Ukoliko vam ovo ne zvuči dovoljno ubedljivo, i dalje možete odabrati da igrati Prime matchmaking.

Pored toga, modovi Flying Scoutsman i Wingman su sada postali standardni modovi igre, jer je operacija Hydra završena. Arms Race i Demolition su sada prebačeni u War Games, zajedno sa Flying Scoutsman, gde je maksimalan broj igrača sada 12.

Još jedna zanimljiva promena, Valve je promenio izgled rank ikonica, a one sada izgledaju ovako:

Korak u pravom smeru kompanije Valve, koja je izgleda odlučna da reši stvarne probleme CS:GO-a. Naravno, ima još dosta stvari koje treba popraviti, ali je lepo videti da se stvari menjaju. Novi sistem će sigurno smanjiti šansu da vam saigrač ili protivnik budu igrači koji varaju, već ćete biti povezani sa igračima koji imaju karakteristike slične vašim.

Izvor: KlanRUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.