Novi ugovor za Mitrovića

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 19:51

Novi ugovor za Mitrovića

Luka Mitrović produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom, objavio je klub na društvenim mrežama.

Crveno-beli su na interesantan način najavili nastavak saradnje sa iskusnim krilnim centrom, sa kojim je potpisan trogodišnji ugovor.

Mitrović pre dve godine vratio se na Mali Kalemegdan i osvojio odmah triplu krunu, a u minule sezone sa timom Duška Ivanovića uzeo je Kup Radivoj Korać i titulu u domaćem šampionatu.

"Luka je potpisao trogodišni ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (2+1) sa našim klubom, čime će se pridružiti maloj grupi igrača koji su u crveno-belom dresu proveli gotovo celu deceniju", stoji u saopštenju Zvezde.

Mitrović je visok 205 centimetara, rođen je 21.marta 1993.godine u Novom Sadu, a u Crvenu zvezdu je stigao još 2012. godine.

U prvom mandatu je proveo punih pet sezona na Malom Kalemegdanu i postao i kapiten tima. Nakon epizoda u Bambergu, Mursiji, Manresi, Hapoelu i Budućnosti, vratio se u svoj klub 2021. godine i nastavio da ispisuje istoriju.

Mitrović je sa crveno-belima osvojio čak 14 trofeja - četiri ABA lige i po pet titula prvaka Srbije i Kupa Koraća.

Do sada je odigrao 398 utakmica u crveno-belom dresu i nalazi se na petom mestu večne liste igrača po broju odigranih utakmica.

Takođe, Luka se nalazi na četvrtom mestu po broju odigranih evropskih utakmica u crveno-belom dresu sa 131. meča.

"Ostankom Luke Mitrovića, igrača koji će svojim prisustvom u svlačionici i na terenu u svakom smislu doneti mnogo – klub je nastavio kontinuitet koji ima već godinama, a to je baza domaćih igrača koji znaju šta znači dres Crvene zvezde. Klub se ovom prilikom zahvaljuje Luki Mitroviću koji je odbio ponude nekolicine evroligaških klubova da promeni sredinu tokom ovog leta, i za znatno manje novca odlučio da ostane jedan od temelja Crvene zvezde i u godinama koje dolaze", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.