Izvor: MozzartSport.com, 05.Jul.2020, 21:44

Novi trofej u rukama Baneta Ivanovića! Zenit pa tri mesta prazno - nema mu ravnog u Rusiji (VIDEO)

Trijumf u gostima Krasnodaru čisto za potvrdu dominacije - 2:4

Postoje titule i trofeji koji su manje ili više zasluženi, ali to što je Zenit danas postigao i odbranio šampionsku titulu u Rusiji spada u apsolutno zaslužene. Zenit je nedavno tukao CSKA, večeras je odradio posao na gostovanju Krasnodaru (2:4) i stigao do šeste titule prvaka Rusije od 1992. godine do danas. Sada je Zenit poravnat sa CSKA, dok je Spartak na mestu broj jedan sa 10 titula.

Zenit je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio šampion i prošle sezone, tako da je ovo samo nastavak dominacije ekipe iz Sankt Peterburga koja je bila vrlo jasna i vidljiva.

Čak i kada je Krasnodar uspevao da dođe do izjednačenja, jednostavno ste mogli da znate da će Zenit da ubaci u brzinu više i da prelomi sve u svoju korist. I kada “znate” da će tako biti, onda u isto vreme znate da se radi o šampionskom timu. Što Zenit svakako jeste potvrdio.

U isto vreme, ovo je velika stvar za srpskog internacionalca Branislava Ivanovića koji je kao kapiten predvodio Zenit do novog trijumfa.

Novi trofej je u njegovim rukama, novi dragulj u bogatoj karijeri. I druga titula prvaka Rusije sa Zenitom zaredom. Ima i ruski Kup u dresu Lokomotive (2006/2007). Sa Čelsijem je osvajao tri puta Premijer ligu, tri puta FA Kup, osvajao je i Komjuniti šild, a naravno ima u džepu i Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i drugo mesto na Svetskom klupskom šampionatu.

Fenomenalna karijera danas je dobila novu potvrdu, a videćemo da li će Ivanović i naredne sezone ostati u Zenitu jer su do sada dolazili različiti izveštaji po tom pitanju.

Možemo da kažemo da je Zenit na lep način osvojio titulu, a pomogao mu je u tome i Krasnodar. Kvalitetna utakmica, dva puta je ekipa iz Sankt Peterburga pravila prednost, dva puta je Krasnodar uspevao da se vrati, ali posle gola Azmuna u 52. minutu Krasnodar nije imao odgovor.

Iranski Mesi je dao dva gola na ovom duelu, jedan u 5. minutu, a drugi u 52. Utkin je sa druge strane pravio bravure, ali je Krasnodar imao veliki problem jer je Vanderson promašio penal u 41. minutu utakmice pri rezultatu 1:1. I to nije moglo da prođe nekažnjeno.

Tako je Zenit posle 26 odigranih kola obgrlio trofej sa obe ruke i tu nema mrdanja. Ima 13 bodova više u odnosu na Lokomotivu Marka Nikolića, a do kraja je u opticaju 12 bodova (četiri kola). Tako da je Zenit i teoretski osvojio titulu prvaka Rusije. Tačnije - odbranio je titulu.

Ruski šampionat je svake godine interesantan, ima više kandidata za titulu, ali Zenit je u svemu tome iskočio i pokazao da je ubedljivo najbolji.

Zadao je domaći zadatak konkurentima za sledeću sezonu… Dve zaredom su u džepu.

АААААААААА! ВСЕ! 2:4! ПОБЕДА! РЕКОРД! УРА! КТО ЧЕМПИОНЫ? МЫ ЧЕМПИОНЫ! ????

С ПРАЗДНИКОМ, СИНЕ-БЕЛО-ГОЛУБЫЕ! #КраснодарЗенит pic.twitter.com/cTLMmsC4rY

RUSIJA 1 - 26. KOLO

Subota

Dinamo M. - Arsenal Tula 0:1 (0:1)

/Lutsenko 17/

Krila Sovjetov - Rostov 0:0

Spartak M. - Tambov 2:3 (2:1)

/Bakev 35pen, Larson 64 - Čuperka 61, Gritsenko 73, Obukov 82/

Lokomotiva Moskva – Soči 0:0

Ahmat – CSKA Moskva 0:4 (0:0)

/Čalov 61, Vlašić 62, Sigurdson 65, Semenov 85 ag/

Nedelja

Ufa - Ural 1:1 (0:0)

/Terentjev 90+3 - El Kabir 66/

Rubin - Orenburg 1:0 (0:0)

/Makarov 67/

Krasnodar - Zenit 2:4 (1:2)

/Utkin 29, 50 - Azmun 5, 52, Dzjuba 45+1, Sutormin 72/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.