Izvor: Blic, 03.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi tim, stara ćud!

Novi tim, stara ćud!

Ekipa Hemofarma juče se okupila u Centru 'Milenijum'. Na prozivku je došlo dvanaest igrača na koje trener Luka Pavićević može da računa: Popović, Topić, Vasiljević, Bakić, Borisov, Jereminov, Rakić, Nikolić, Despotović kao i povratnik Miljan Pupović i ovogodišnje pojačanje Nebojša Joksimović. Direktor Marko Ivanović čestitao je na osvojenoj zlatnoj medalji na EP u Beogradu Branku Jereminovu i bronzi na EP u Rusiji Miljanu Rakiću. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Trener Luka Pavićević je naglasio da suština uspeha leži u timskom duhu i dobroj radnoj atmosferi što će biti zadatak svih pojedinaca u sezoni 2005/6. Na pitanje da li je ovo konačni izgled tima, izjavio je:

- U odnosu na proteklu sezonu oba Amerikanca, kao i Bogovac, Đikanović i Hukić nisu u timu, stručni štab je novi tako da se može reći da je ekipa pretrpela velike promene. Jedno osveženje je igrač iz Laškog, Nebojša Joksimović na spoljnoj poziciji gde se može očekivati još neko pojačanje. Odlaskom Mikinga i Đikanovića otvara se i prostor pod košem za još neko osveženje. Ponuda na tržištu nije velika ali mi ćemo se potruditi da što kvalitetnije ojačamo pozicije koje su nam neophodne. Šta je sa Pupovićem?

- Miljana Pupovića sam upoznao kroz ligu i vraćen je u sastav ekipe jer smatram da je on definitivno potencijal koji treba da se isproba u Hemofarmu. Imaće ravnopravan status u odnosu na konkurente na svojoj poziciji i nadam se da će ih iskoristiti.

Ekipu Hemofarma čeka bogat plan rada, koji obuhvata lekarske preglede, bazične pripreme, trening utakmice i turnire...

- Ova prva nedelja priprema poslužiće za obavljanje lekarskih pregleda i testiranja koja ćemo obaviti u Sportskom centru 'Košutnjak'. Nakon prva dva dana slede uvodni treninzi koje ćemo obaviti u Vršcu od srede, a u nedelju sedmog avgusta putujemo na Zlatibor. Na planini ćemo boraviti tri nedelje gde ćemo obaviti bazične i tehničko taktičke pripreme. Tamo ćemo odigrati i nekoliko trening utakmica. Septembar mesec ćemo iskoristiti da proverimo igru koju smo izgradili na pripremama i da je još malo nadgradimo kako bi smo spremni dočekali oktobar mesec kada počinju dva izuzetno jaka takmičenja Jadranska liga i ULEB Kup.

Značajne izmene desile su se i u stručnom štabu Hemofarma, gde će na mesto trenera Lukajića i pomoćnika Sretenovića, Gvozdića i kondicionog trenera Jakovljevića raditi Pavićević uz stručnog saradnika Finca Miljkovića i kondicionog trenera Marčetu.

Jedna od najjačih provera ekipe Hemofarma pred početak sezone biće sigurno na turniru 'Veliki za male' u Vršcu, na kome će ove godine učestvovati šest ekipa. To su Dinamo (Moskva), Split i od naših klubova: Partizan, FMP Železnik, Atlas i domaćin Hemofarm. Igraće se četiri dana od 8. do 11. septembra, ekipe će biti podeljene u dve grupe. I. Markov

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.