Novi šou Muslija

Izvor: MVP.rs, 02.Nov.2015, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi šou Muslija

Sledi pregled utakmica Endesa lige.

Minulog vikenda odigrane su utakmice četvrtog kola Endesa lige. Srpski internacionalci imali su zapažene učinke. Dejan Musli je potvrdio da nije slučajno došao do zvanja najkorisnijeg igrača meseca oktobra. Odlične uloge odigrali su i Stevan Jelovac i Nemanja Nedović, ali su njihovi učinci bili nedovoljni za trijumfe klubova čije boje brane. U "malom srpskom derbiju", Ivan Paunić je slavio protiv Luke >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Bogdanovića. Pored njega, pobede u četvrtom kolu, od srpskih igrača, slavili su i Stefan Birčević i Vladimir Lučić.

Možda i najuzbudljiviji meč četvrte runde odigrali su Manresa i Huventud. Ni 25 poena uz pet skokova najkorisnijeg igrača dosadašnjeg toka lige, Dejana Muslija, nije bilo dovoljno Manresi da trijumfuje. Demond Malet je trojkom u finišu susreta doneo vođstvo Huventudu, a pokušaj Rikija Sančeza sa zvukom sirene nije doneo promenu rezultata i klub iz Badalone je stigao do treće pobede.

Jedan od derbija odigran je u Saragosi. Domaći tim pretrpeo je poraz od madridskog Reala sa 88:80. Gustavo Ajon i Felipe Rejes su sa po 21 poenom predvodili pobednike. Srpski internacionalac, Stevan Jelovac, moći že da potraži utehu u svojoj fanttastičnoj partiji. Susret je završio kao najefikasniji sa 23 poena, a pritom je imao i četiri uhvaćene lopte. Za razliku od Evrolige, gde pružaju zaista fantastične partije, košarkaši Malage su podbacili u domaćem šampionatu, gde su u okviru četvrtog kola doživeli i drugi poraz. Bolji od njih bio je Bilbao - 88:70. Iskusni Aleks Mumbru i Letonac Dairis Bertans postigli su po 18 poena za pobednički tim. U timu iz Malage zaigrao je i srpski reprezentativni dvojac. Nemanja Nedović je postigao 15 poena, dok je Stefan Marković ubacio pet.

Fuenlabrada, za koju nastupaju Ivan Paunić i Oliver Stević, bila je bolja od Andore - 78:72. Ivan Paunić je pobedi doprineo sa 11 poena i četiri skoka. Luka Bogdanović je bio najbolji strelac svoje ekipe sa 13, ali to nije bilo dovoljno za drugi trijumf u sezoni. Sasvim dobru partiju pružio je i Stefan Birčević, čiji je Estudijantes na krilima Daria Brizuele, koji je briljirao sa 25 poena uz 6/6 van linije 6.75, došao do pobede nad Tenerifama i to na gostujućem parketu - 75:73. U ovaj trijumf Birčević je "ugradio" 12 poena i pet skokova.

Mnogi su govorili da igraju jako lepu košarku, ali su košarkaši Mursije do prve pobede stigli tek u četvrtom kolu. Ponovo je briljirao južnoamerički dvojac Fakundo Kampaco - Augusto Lima, dok je u domaćem sastavu Nenad Miljenović postigao dva poena, uz pet asistencija. Jedan od retkih srpskih košarkaša koji je imao čast da se raduje u ovom kolu je Vladimir Lučić, koji je sa dva poena učestvovao u pobedi Valensije nad Obradoirom od 76:56.

Barselona nije imala većih problema u duelu sa poslednjeplasiranim San Sebastijanom i savladala ga je sa 97:61, uz 19 poena Džastina Doelmana. Derbi kola odigrali su Laboral Kuća i Gran Kanarija. Prošlogodišnji igrač Reala iz Madrida, Janis Burusis, ponovo je  pokazao koliko je pojačanje za baskijski klub. Sa valorizacijom 23 bio je najzaslužniji za očuvanje stoodstotnog učinka u nacionalnom šampionatu. Jaka Blažič je postigao pet poena za španskog predstavnika u Evroligi, a njegovi nekadašnji klupski drugovi iz Union Olimpije, Sasu Salin i Alen Omić bili su među najzapaženijima u timu Aita Renesesa sa po 12 pogodaka.

Na tabeli su se izdvojile tri ekipe sa maksimalnim učinkom, Barselona, Laboral Kuća i Valensija. Već od naredne nedelje taj broj će biti manji, jer nas u derbiju petog kola očekuje susret Valensije i Laboral Kuće.

REZULTATI:

Barselona - San Sebastijan 97:61

Laboral Kuća - Gran Kanarija 77:67

Bilbao - Unikaha 88:70 (Todorović; Nedović 15, Marković 5)

Fuenlabrada - Andora 78:72 (Paunić 11, Stević 1sk, 1as; Bogdanović 13) 

Tenerife - Estudijantes 73:75 (Birčević 12p, 5sk)

Manresa - Huventud 84:85 (Musli 25p, 5sk)

Saragosa - Real Madrid 80:88 (Jelovac 23p, 4sk)

Sevilja - Mursija 85:90 (Miljenović 2p, 5as)

Valensija - Obradoiro 76:56 (Lučić 2)

TABELA:

1. Barselona 4-0

2. Laboral Kuća 4-0

3. Valensija 4-0

4. Real Madrid 3-1

5. Gran Kanarija 3-1

6. Huventud 3-1

7. Bilbao 3-1

8. Obradoiro 2-2

9. Manresa 2-2

10. Unikaha 2-2

11. Fuenlabrada 2-2

12. Saragosa 1-3

13. Andora 1-3

14. Mursija 1-3

15. Estudijantes 1-3

16. Tenerife 0-4

17. Sevilja 0-4

18. San Sebastijan 0-4

(foto: acb.com)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.