Novi slučaj Enke u reprezentaciji Nemačke, Aogo bio na lečenju zbog depresije

Izvor: Blic, 11.Okt.2012, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi slučaj Enke u reprezentaciji Nemačke, Aogo bio na lečenju zbog depresije

Defanzivac Hamburgera i reprezentacije Nemačke Denis Aogo otkrio je da je depresija razlog njegovog tronedeljnog odsustva iz fudbala na startu ovosezonske Bundeslige.

"Na kraju predsezone sve teže i teže sam ustajao. Mislio sam da je to samo faza i pokušao sam da je prebrodim, ali sam došao do tačke kada to više nije bilo moguće", izjavio je 25-fudbaler nemačkom dnevniku "Bild".

"Kada telo prestane da radi, problem ode u glavu. Bio sam depresivan i nisam osećao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ništa", rekao je Aogo, rođen u Karlsrueu od majke Nemice i oca Nigerijca.

Aogo, koji je dres reprezentacije Nemačke nosio na 10 mečeva, odigrao je prve dve bundesligaške utakmice ove sezone, pre nego što ga je klub poslao u Insbruk, u Austriji, da se leči od infekcije.

"Bio sam potpuno u 'autu' prvih deset dana, a onda su energija i motivacija počeli da se vraćaju. Trčao sam svaki dan, vozio bicikl, i danas mogu da kažem da se osećam zaista dobro. To je sjajan osećaj", rekao je Aogo.

Depresija je vruća tema među profesionalnim fudbalerima u Nemačkoj, nakon što je bivši reprezentativni golman Robert Enke otkrio da je godinama patio od mentalne bolesti, pre nego što je izvršio samoubistvo u novembru 2009. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.