Novi sistem takmičenja u košarkaškoj Superligi

Izvor: RTS, 06.Sep.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sistem takmičenja u košarkaškoj Superligi

Košarkaška Superliga Srbije u predstojećoj sezoni, umesto osam, brojaće 12 klubova, odlučeno je na Skupštini Udruženja klubova KLS.
Superliga će se igrati u dve grupe po šest timova, a činiće je četiri iz ABA lige, tri iz druge ABA lige i pet iz KLS-a. Ukoliko se Vršac ne kvalifikuje u ABA drugu ligu, onda će u Superligi biti šest klubova iz KLS.
Nakon regularnog dela najjačeg srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ranga po četiri najbolje ekipe iz obe grupe igraće plej-of za konačan plasman.
Odlučeno je i da u KLS učestvuje 12 klubova i da oni koji igraju drugu ABA ligu ne igraju u KLS-u.
KLS počinje 14. oktobra, a igraće Tamiš, Beograd, Vojvodina, Dunav, Zlatibor, Sloga Kraljevo, Radnički Kragujevac, Metalac, Beovuk, Mladost, Spartak Subotica i Vršac ukoliko ne izbori mesto u ABA drugoj ligi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sledeće sezone 12 klubova u KLS

Izvor: B92, 06.Sep.2017

Košarkaška Superliga Srbije u predstojećoj sezoni, umesto osam, brojaće 12 klubova, odlučeno je na Skupštini Udruženja klubova KLS...Superliga će se igrati u dve grupe po šest timova, a činiće je četiri iz ABA lige, tri iz druge ABA lige i pet iz KLS-a...Ukoliko se Vršac ne kvalifikuje u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.