Novi problemi alpskih skijaša

Izvor: B92, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi problemi alpskih skijaša



Organizatori Svetskog kupa u alpskom skijanju i dalje imaju brojnih problema zbog vremenskih prilika u Evropi ove sezone, a samo u petak su otkazana dva takmičenja.

Prvo je zbog visoke temperature i kiše koja je padala tokom noći otkazana superkombinacija u muškoj konkurenciji u švajcarskom Vengenu, a potom je otkazan i spust skijašica u austrijskom ski centru Altenmarkt-Cauhenzeu, zbog jakog vetra.

Super-kombinacija, koja se sastoji iz spusta i slaloma, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvo je takmičenje koje je u tri dana trebalo da se održi u Vengenu. Organizatori se, ipak, nadaju da će u subotu moći da se održi spust na čuvenoj stazi Lauberhorn. Slalom bi trebalo da se vozi u nedelju, ali bi moglo da se desi da umesto te discipline u nedelju bude održana super-kombinacija.

Ove sezone održana su samo dva takmičenja u super-kombinaciji. Zakazane su još dve - prva u Val d'Izeru, a druga u Kicbilu, ali je druga pod znakom pitanja zbog nedostaka snega.

U ženskom Svetskom kupu, organizatori su prvo odložili početak spusta za tri sata, a potom su, pošto se samo jedna takmičarka spustila, otkazali takmičenje.

To je prva trka ove sezone otkazana zbog vetra, koji je duvao brzinom većom od 60 kilometara na čas. U Altenmarkt-Cauthenzeu u subotu bi trebalo da bude održana superkombinacija, a u nedelju superveleslalom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.