Novi potpredsednici OSS

Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi potpredsednici OSS



Novi potpredsednici Odbokaškog saveza Srbije su Aleksandar Vlahović, Goran Pitić i Ivan Djurović, dok će proslavljeni reprezentativac Vladimir Grbić postati potpredsednik čim završi igračku karijeru. Na svečanosti u Beogradu povodom 10. godišnjice učešća nacionalne muške selekcije u Svetskoj ligi, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić saopštio je odluku o imenovanju novih potpredsednika.

"Nove snage treba da nam pomognu da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << idemo dalje, a kruna svega treba da bude izgradnja nacionalnog odbojkaškog centra", istakao je Boričić.

Predsednik OSS je dodao da je država do sada pomagala odbojci, ali da očekuje da će ubuduće pomoć biti veća i da će biti izgradjen sistem koji će imati svoja jasna pravila.

"Bez sistema nema daljeg napretka, a mi u sportu znamo šta znači igrati prema pravilima", rekao je Boričić, ističući da su Savezu sada potrebni novi ljudi, sa pozitivnom energijom i autoritetom, a koji poznaju odbojkaški sport.

Podsetivši da je na Skupštini OŠ ranije izabran za potpredsednika Nenad Golijanin, Boričić je rekao da ostaje upražnjeno još jedno potpredsedničko mesto, koje će zauzeti Vladimr Grbić čim završi igračku karijeru. Obraćajući se velikom brokju okupljenih odbojkaških radnika u beogradskom Hotelu "M", Grbić je rekao da se nada da će uspeti da prenese ljubav prema odboci na mlade snage koje dolaze kao što su to neki drugi ljudi preneli njemu.

"Da nije bilo onih koji su znali da selektiraju, da organizuju, da okupe, da rade, ne bi bilo svega ovoga danas. Zato uspeh koji odbojka ima pripada svakome od njih, to je zajednički uspeh", istakao je Grbić.

Grbić se prošle godine posle Svetskog prvenstva oprostio od reprezentacije, ali je u 37-moj godini još aktivan klupski igrač. On je danas rekao i da još zna kada će završiti igračku karijeru.

Vladimir Grbić odigrao je za reprezentaciju više od 240 utakmica. Osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine, i bronzu na OI 1996. godine, srebro na Svetskom prvenstvu 1998. godine, a na evrospkim šampionatima okitio se zlatom 2001, srebrom 1997. i bronzama 1995. i 1997. godine. Takodje, Grbić je u oktobru 2006. godine izabran za člana Komisije za razvoj odbojke Svetske odbojkaške federacije.

Novi potpredsednici Aleksandar Vlahović i Goran Pitić široj javnosti su najpoznatiji kao bivši ministri u Vladi Srbije (2000. - 2004.), ali su oni i ranije bili angažovani u odbojci.

Vlahović je bio predsednik Organizacionog odbora fajnal-fora Svetske lige i Evropskog prvenstva u odbojci 2005. godine u Beogradu, a trenutno je i predsednik skupštine Sportskog društva Crvena zvezda.

Ivan Djurović je direktor Samostalnog sektora za spoljne odnose "Telekoma".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.