Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020, 12:09

Novi poredak u makedonskom fudbalu: Vardar desetkovan odlascima, šansa za Škendiju, Sileks i Rabotnički

Ruski milioner Sergej Samsonenko digao ruke od skopskog velikana koji igra sa podmlađenim timom ove sezone, pa ne čudi poraz na premijeri novog šampionata naših južnih suseda. Ratko Dostanić na klupi tima iz Skoplja

Odmah na startu šampionata Severna Makedonija – šok! Šampion Vardar je poražen na svom terenu od novajlije u društvu najboljih, Boreca. To je iznenađenje samo kada se pogleda veličina kluba. Skopski tim je ovog leta pretrpeo velike promene. Ruski milioner >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sergej Samsonenko je odlučio da napusti crveno-crne, kao i rukometni klub, šampion Evrope 2017. i 2019. godine.

Podmlađeni domaćini na premijeri su napustili teren pognute glave (0:1) i pokazali da će ovo biti mučna sezona za najpopularniji makedonski klub koji je prošle sezone nadmoćno osvojio titulu ispred Sileksa i Škendije. Vardar je ovog leta napustilo čak 12 igrača. Svi stranci su digli sidro. Klub su ovog leta napustili: Ibiši (Lokomotiva Zgreb, Hrvatska), Kristijan Toševski (Tirana, Albanija), Mario Mladanovski, Filip Gačevski, Ali Adem, Evgenij Novak (Kolos, Ukrajina), Leovigaldo (Zorja - Ukrajina), Vladi Bardovski, Leonid Igjatov (Hajduk, Hrvatska), Bojan Dimoski (Akademija Pandev)...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Ove sezone liga je proširena, pa umesto dosadašnjih 10 biće 12 klubova. Novi članovi elite su Borec i Makedonija GP. Škendija je bila šampion 2017. i 2018. godine, ali je izgubila primat protekle sezone. Ekipa iz Tetova, za koju igraju pretežno Albanci, ove sezone je glavni favorit da vrati titulu u svoje vitrine. Kapiten tima je veteran Besrat Ibraimi, a najvredniji igrač tima je Ljupče Doriev, koga je portal Transfermakt procenio na 600.000 evra. Trener je albanski sturčnjak Ernest Gjoka. Novajlije ove sezone su Konstantin Češmejev (Velež, BiH), Agim Ibraimi, Marjan Radeski (Akademija Pandev), Artan Ijazi (Škupi), Aldair Neto (Pelister), Almir Redžepi (Gostivar), Arlin Dalku, Samir Fami...

Škendija na startu sezone danas (17.30) gostuje Škupiju. Oba tima predstavljaće Makedoniju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Za domaćina u prvom kolu neće moći da igraju pojačanja ovog leta Kostarikanac Fredi Alvarez i Rus Džamal Dibirgadžijev koji nisu još registrovani.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sileks je prošle sezone bio vicešampion. Za ovaj klub igra i nekadašnji vezista Partizana, Nenad Marinković. Rabotnički sa klupe predvodi srpski stručnjak, nekadašnji trner Crvene zvezde, Ratko Dostanić, dok je ovog leta klub pojačao Branislav Trajković, bivši štoper Vojvodine i Partizana. Stigli su i David Toševski (Rostov, Rusija), Damjan Šiškovski (Doksa, Kipar), Sebastijan Herera (MTK, Mađarska), Din Alomerović (Linense, Španija) i Viktor Velkovski (Vardar).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Na premijeri tima iz Skoplja gostuje novom prvoligašu Makedoniji u Đorče Petrovu.

"Spremni smo, a prva zvanična utakmica novog prvenstva sigurno će pokazati gde ćemo morati da obratimo još više pažnje. Fokus je jasan, Rabotnički uvek ima velike ciljeve i tu smo da pokušamo sve da ih ostvarimo. Imamo strukturne promene u timu, napustilo je nekoliko važnih igrača iz prošle sezone, ali mislim da smo dobro popunili pozicije, osim možda još jednog pojačanja za napad. Prvenstvo počinje, ne očekuje lak zadatak u Đorče Petrovu protiv kompaktnog i iskusnog tima Makedonije GP. Idemo sa pozitivnim mislima i da postignemo pozitivan rezultat“, rekao je Dostanić, prenosi sportmedia.mk.

Utakmice u Severnoj Makedoniji igraće se bez prisustva navijača.

SEVERNA MAKEDONIJA – 1. KOLO

Subota

Vardar – Borec 0:1 (0:1)

Nedelja

17.30: (3,20) Belasica (3,00) Sileks (2,30)

17.30: (2,15) Makedonija GP (3,00) Rabotnički (3,50)

17.30: (2,30) Pelister (2,95) Akademije Pandev (3,25)

17.30: (1,80) Renova (3,30) Struga (4,50)

17.30: (3,40) Škupi (3,10) Škendija (2,15)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.