Novi poraz Srbije

Izvor: MVP.rs, 10.Avg.2016, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi poraz Srbije

Francuska je bila bolja u neizvesnoj završnici.

Uprkos tome što su dobili Trikolore tri puta tokom pripremnog perioda, Orlovi su u Rio De Žaneiru doživeli poraz od istog rivala. Francuska je slavila u trećem kolu A grupe Olimpijskih igara sa 76:75 i tako upisala drugu pobedu na turniru zaredom. Iako je o tome još uvek rano govoriti, poraz u ovom duelu sluti na to da će Srbija u četvrtfinale, ukoliko se u njega plasira, najverovatnije sa četvrte pozicije u grupi, što bi >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << značilo izbegavanje susreta sa Sjedinjenim Američkim Državama u eliminacionoj fazi takmičenja sve do eventualnog finala.

Uskoro opširnije...

Srbija - Francuska 75:76 (17:26, 19:14, 24:17, 15:19)

Srbija: Teodosić, Simonović, Bogdanović, Marković, Kalinić, Nedović, Birčević, Raduljica, Jokić, Štimac, Jović, Mačvan. Trener: Aleksandar Đorđević

Francuska: Ertel, Batum, Dio, Lovernj, Kaudi, Parker, Pjetrus, De Kolo, Diao, Želabal, Gober, Tili. Trener: Vensan Kole

TOK MEČA

I četvrtina

Francuska je furiozno ušla u meč. Posle četiri i po minuta igre Trikolori su vodili sa 20:4, a najzaslužniji za takav razvoj situacije je bio Nikola Batum. On je ubacio tri trojke iz isto toliko pokušaja, dok mu je pomoć pružio Nando De Kolo. Ipak, Srbija je uspela da uzvrati serijom 11:2, pre svega zahvaljujući dobroj igri u defanzivi koja pre toga gotovo da nije postojala.

Prva deonica je završena rezultatom 26:17 u korist Francuske, a Orlovi su mogli da budu zadovoljni imajući u vidu kakvu su igru prikazali u ovom periodu meča.

II četvrtina

Gde je stala u prvom selekcija Srbije je nastavila u drugom periodu i lagano je topila prednost rivala. Do poluvremena su Orlovi stigli na minus od četiri poena zahvaljujući šutu za tri poena, gde je briljirao Bogdan Bogdanović (3/3). Posle 20 minuta igre na semaforu je oisalo 36:40.

Srpski košarkaši nisu igrali agresivno u prvoj polovini meča, ni na jednoj ni na drugoj strani terena. O tome najbolje govore samo dva izvedena slobodna bacanja i to na 4.4 sekunde pre odlaska na veliki odmor. Dodatni problem za selektora Aleksandra Đorđevića predstavljale su četiri lične greške Nikole Jokića za samo devet minuta igre.

III četvrtina

Slična slika na terenu kao i tokom prvog poluvremena viđena je u većem delu trečeg kvartala. Srbija je jurila Francusku, koja je na ulasku u 27. minut imala sedam poena viška - 46:53. Ali, tada su veliku promenu u pristupu igri za Orlove uneli igrači koji su ušli sa klupe, Marko Simonović i Nikola Jokić. Usledila je serija 12:1, pa su izabranici Aleksandra Đorđevića u završnih 10 minuta ušli sa viškom od tri poena - 60:57.

Uprkos agresivnoj igri u odbrani, Jokić je uspeo da se sačuva petog faula, a dobre minute na poziciji "pet" je imao i Vladimir Štimac. Sve je bilo spremno za još jednu neizvesnu završnicu.

IV četvrtina

Srbija je kontrolisala rezultat većim delom završnog perioda, ali je posustala u samoj završnici. U poslednja četiri i po minuta susreta Orlovi nisu pogodili šut iz igre, a jedine poene je doneo Stefan Marković sa linije za slobodna bacanja. Ni Francuzi se nisu proslavili, ali je Toni Parker pogodio dugu dvojku iz kornera na 31 sekundu pre kraja susreta i tako postavio konačnih 75:76.

Poslednji napad za Srbiju je uzeo Bogdan Bogdanović. "Iscedio" je vreme, a potom izgubio loptu. Ali, Nikola Batum je promašio u kontranapadu, pa je Bogdanović imao popravni sa malo manje od pola terena. Lopta nije htela u koš.

Oba tima su bila gotovo izjednačena u svim statističkim kategorijama. Jednostavno, presudila je jedna lopta - koš Parkera.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.