Novi odlazak iz PSŽ-a, Dani Alves napustio klub

Izvor: RTS, 23.Jun.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi odlazak iz PSŽ-a, Dani Alves napustio klub

Brazilski desni bek Dani Alves saopštio je da je napustio redove PSŽ-a. Alves bi karijeru mogao da nastavi u Barseloni, za koju je igrao pre samo tri godine.
Alves, koji je od nedavno kapiten Brazila i za koji je sinoć postigao pogodak u meču sa Peruom, saopštio je na društvenoj mreži Instagram da se rastaje sa francuskim gigantom, ekipom PSŽ-a.

"Danas zatvaram jedno bitno poglavlje u mom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << životu. Poglavlje pobede, iskustva i učenja. Želeo bih da se zahvalim porodici PSŽ-a za priliku ispisivanja stranice u istoriji kluba. Zahvaljujem se celom stručnom osoblju za poštovanje i pažnju od prvog dana. Učinili ste ovaj klub još više posebnim", napisao je Alves u oproštajnoj poruci.
Brazilac je u Parizu proveo dve godine, upisavši 73 nastupa. Francuski tim ponovo je osvojio domaće prvenstvo, ali očekivanja nisu ispunjena, pošto su eliminisani u osmini finala Lige šampiona od Mančester junajteda, dok ih je Ren savladao u finalu kupa.
Alves ima 36 godina, a pored PSŽ-a nastupao je još za Juventus, Barselonu, Sevilju i Baiju sa kojima je bio veoma uspešan. Desni bek važi za jednog od najtrofejnijih fudbalera u istoriji fudbala sa čak 41 osvojenim trofejom. 
Španski mediji navode da bi Brazilac mogao da se nakon samo tri godine vrati u Barselonu, pošto postoji obostrano interesovanje za tako nešto. Takođe, Alves se pominje i kao potencijalno pojačanje Sitija, sa kojim je pregovarao i pre dve godine, odnosno pre dolaska u PSŽ.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.