Novi napad na Srbe u Zagrebu

Izvor: B92, 12.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi napad na Srbe u Zagrebu



Nepoznati lopov je posle neuspešne provale pokušao u nedelju da zapali paviljon u zagrebačkom Gradu mladih, u kome su smeštene kadetske džudo reprezentacije Srbije i Slovačke, učesnice Evropskog kupa u dvorani, prenela je hrvatska agencija Hina. Policija je potvrdila da nije bilo povređenih, a da materijalna šteta iznosi nekoliko hiljada kuna.

Navodi se da je nepoznati provalnik ujutro obio prozor i ušao u paviljon u kojem su smešteni članovi dveju reprezentacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da je iz nepoznatih razloga odustao od krađe. Umesto toga odlučio je da zapali paviljon, pa je neutvrđenom lakozapaljivom tečnošću polio okvire četiri prozora i zapalio ih otvorenim plamenom, ali se vatra sama ugasila.

Glavni sekretar Hrvatskog džudo saveza Marko Badurina potvrdio je da niko od mladih džudista iz Srbije i Slovačke nije pretrpeo nikakvu štetu.

"Paviljon koji je bio na meti provalnika malo je izdvojen i smešten je uz rub šume u kojoj se okupljaju narkomani, pa verujemo da je neko od njih vinovnik incidenta", rekao je Badurina.

On je dodao da je u paviljonima Grada mladih (na slici) bilo smešteno desetak kadetskih reprezentacija, među kojima je i domaća, koje su se proteklog vikenda takmičile na Evropskom kupu u dvorani u zagrebačkoj Dubravi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.