Novi lomovi u Humskoj

Izvor: Politika, 26.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi lomovi u Humskoj

Hoće li biti Skupštine 15. juna – Ko ima većinu

"Gospodari nade" – kako se u prvi mah moglo pomisliti za novu upravu, nisu za pet meseci rukovođenja ništa istorijski značajno doneli u Humsku, sem da je i dalje nastavljena loša, kalkulantska politika na svakom koraku. Posle serije loših rezultata i objavljivanja da će sportski direktor Nenad Bjeković dobiti otkaz, nad "crno-belim" domom su se nadvili crni oblaci. Mnogi smatraju da će se tokom letnje pauze razračunati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dve struje – s jedne strane, predsednik Nenad Popović i njegov upravni odbor, i sa druge, nerazdvojni dvojac: generalni sekretar Žarko Zečević i sportski direktor Nenad Bjeković.

Onog časa kada je Upravni odbor objavio da se Nenad Bjeković povlači sa funkcije sportskog direktora, nastao je opšti haos u Humskoj.

S jedne strane prestrojila se nova garda sportskih – fudbalskih funkcionera, okupljena oko predsednika Popovića, a s druge strane oko Bjekovića, kome praktično posle današnje utakmice prestaje radni zadatak na mestu sportskog direktora.

U Humskoj se uveliko priča o novoj skupštini, koja će se, kako saznajemo, održati 15. juna.

Nenad Bjeković, uz pomoć generalnog sekretara Žarka Zečevića, očekuje logističku podršku članova Skupštine koja ima 64 člana.

Direktor Bjeković smatra da nova uprava nije ispunila dato obećanje i da zbog toga nema prava da mu daje otkaz. Nema sumnje da bi tvorci programa za "zaštitu i prosperitet fudbalskog kluba Partizan" najviše pomogli ako bi se latili posla u fudbalu.

Kao treneri, ako su treneri, kao aktivni fudbalski radnici, ako to žele da budu, kao umešni biznismeni koji umeju da zarade za klubove, kao predsednici, zašto da ne...

Velike i male zakonitosti profesionalizma važe i kod nas i na zapadu.

U nedelju će u kristalnoj dvorani hotela "Hajat" predsednik Popović sa članovima svog najužeg tela javnosti predočiti petogodišnji plan i razvoj kluba.

--------------------------------------------------------------------------

Vučurević za Babovića

– Prisustvovaću Skupštini ako do nje dođe i svoj glas ću dati Žarku Zečeviću – rekao je bivši potpredsednik "crno-belih"

Mnogi smatraju da će se sredinom juna u Partizanu dogoditi velike kadrovske promene.

Pojedinci idu tako daleko da veruju da će Žarko Zečević okrenuti leđa sadašnjem predsedniku Nenadu Popoviću.

Kao mogućeg naslednika vide Mirka Vučurevića, bivšeg potpredsednika "crno-belih", glavnog finansijera zrenjaninskog Banata i još uvek člana skupštine Partizana.

Pominje se u javnosti da se ponovo vraćate u Partizan?

– Želim da prisustvujem Skupštini, ako do nje dođe, i ja ću svoj glas dati u prilog Žarku Zečeviću – kazao je Vučurević.

Zbog čega?

– Imam objašnjenje, ali o tome neću javno da govorim – kaže bivši potpredsednik "crno-belih".

Da li to znači da biste, u slučaju korenitih promena, i Vi mogli da budete jedan od kandidata za predsednika?

– Ta funkcija me uopšte ne interesuje. Okrenut sam svom Banatu. Ali, ako me već o tome pitate voleo bih da na tom mestu vidim Miliju Babovića, čoveka koji je 100 posto odan Partizanu. Smatram da je on jedini čovek koji bi mogao da odgovori zadacima kluba, kao što je Partizan – objasnio je Mirko Vučurević i istakao da se do sada nije čuo sa gospodinom Babovićem.

--------------------------------------------------------------------------

Pomirili se Babović i Bjeković

Kako "Politika" nezvanično saznaje, Milija Babović, poznati srpski biznismen, i Nenad Bjeković, sportski direktor "crno-belih", zakopali su "ratne sekire" i posle nekoliko meseci ćutanja rešili su da nastave istim sportskim putem.

Pomirenju je najviše doprineo generalni sekretar Žarko Zečević...

Dragan Todorović

--------------------------------------------------------------------------

Namera da se destabilizuje Partizan

Povodom poslednjih dešavanja vezanih za fudbalsku klub Partizan njegov generalni sekretar Žarko Zečević izdao je sledeće saopštenje:

Poštovani prijatelji sporta i navijači Partizana, Napisi o tobožnjim zbivanjima u FK "Partizan", koji su poprimili razmere kampanje, primoravaju me da se saopštenjem obratim javnosti, što inače veoma retko činim. Nije mi namera da štitim svoj lični i profesionalni integritet, jer smatram da se on najefikasnije čuva radom i rezultatima rada, a ne rečima, već integritet FK "Partizan" koji je ogromnom količinom neistina ozbiljno ugrožen...

...Uostalom, u FK "Partizan" kao uređenom i organizovanom klubu precizno je utvrđeno pitanje odgovornosti, pa ću i ja za rezultate svog rada odgovarati Skupštini JSD "Partizan" koja ima isključivo pravo i dužnost da odlučuje o mom statusu.

Delimično bih imao razumevanja da napisi u dnevnoj štampi sadrže barem zrnce istine oko kojeg se pletu slobodne novinarske konstrukcije. Ali, s obzirom da informacije o zakazivanju Skupštine kluba, pripremanju "puča", razgovorima sa navodnim kandidatima za predsednika kluba predstavljaju potpunu i apsolutnu neistinu, jedino mi preostaje da zaključim da se radi o nameri destabilizacije FK "Partizan" u veoma važnom trenutku pred početak letnjeg prelaznog roka kada se čine napori da FK "Partizan" obezbedi seniorsku ekipu koja će ostvarivati bolje rezultate nego u prethodne dve takmičarske sezone. Takođe, mogu da shvatim želju urednika listova da bombastičnim naslovima i člancima uvećaju tiraž, ali očekujem da se u tome poštuje minimum profesionalne i ljudske etike.

Vrhunac beskrupuloznosti predstavljaju "informacije" o spiskovima službenika FK "Partizan" koji će biti otpušteni sa posla. Da li je iko pomislio kako će se osećati ti ljudi, koji godinama savesno obavljaju svoje poslove, i članovi njihovih porodica kada u novinama pročitaju da će ostati bez radnog mesta, bez egzistencije?

Na kraju bih želeo da naglasim da vrlo dobro poznajem sistem funckionisanja kluba, njegovih organa, kao i tehnologiju rada u komunikaciji sa javnošću, te pokušaji da se preko medija dovedu u pitanje moji odnosi sa ljudima sa kojima najtešnje sarađujem u svakodnevnom radu su samo još jedan neuspeo pokušaj da se unese razdor u unutrašnje odnose u klubu i poremeti mir koji nam je u ovom trenutku najpotrebniji.

Generalni sekretar FK "Partizan"
Žarko Zečević

[objavljeno: 26.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.