Novi logo i sajt Odbojkaškog saveza

Izvor: B92, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi logo i sajt Odbojkaškog saveza



Odbojkaški savez Srbije promovisao je u utorak, u okviru proslave Nove godine, „Odbojkaški koktel" na kome su promovisani novi logo i web - site OSS.

"Odbojkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore su od aprila 2003. do kraja 2006. godine učestvovale na 43 takmičenja pod okriljem FIVB, CEV i BVA i osvojile 26 medalja – 6 zlatnih, 13 srebrnih i 7 bronzanih. Takođe, odbojkašice i odbojkaši Srbije i Crne Gore su na tim takmičenjima osvojili i 33 pojedinačne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nagrade, od toga 9 puta nagradu za najbolju igračicu, odnosno igrača (MVP). Nacionalne selekcije su učestvovale: na Olimpijskim igrama u Atini (seniori), zatim na 6 Svetskih prvenstava, 4 Svetske lige, jednom Svetskom Kupu, 11 Evropskih prvenstava, jednim Mediteranskim igrama, 16 Balkanskih šampionata i na 3 turnira na Univerzitetskm igrama. Posebna mesta zauzimaju organizacija Finalnog turnira Svetske lige 2005. i Evropskog prvenstva za seniore 2005. Takođe bih vas podsetio da su u najjačoj odbojkaškoj ligi na svetu, italijanskoj, naši igrači kapiteni u četiri kluba", izjavio je Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS.

"Pravimo projekte i otvoreno govorimo koji su nam ciljevi. Tekuća godina je na izmaku, ali već od 03. januara naše kadetske reprezentacije, prvi put pod imenom Srbije, učestvuju na kvalifikacijama za EP 2007. U narednoj godini nas očekuju i seniorski šampionati Evrope, ali i Svetska liga i kvalifikacije za Grand Prix. Takođe, tu su i kvalifkacije za juniorska SP 2007. i Balkanski šampionati. Očekujemo da ćemo sledeće godine, prvi put u istoriji imati dve reprezentacije na Svetskom Kupu u Japanu. Pored takmičenja, razmišljamo i o nacionalnom odbojkaškom centru. Nadam se da ćemo veoma brzo krenuti sa realizacijom tog projekta i da će već 2008. naše selekcije moći da rade i pripremaju se u svojoj kući", rekao je Aleksandar Boričić, predsednik OSS.

Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS objasnio je proceduru izbora novog znaka OSS i naveo da su članovi žirija bili Aleksandar Boričić, predsednik žirija, Ivan Đurović, direktor samostalnog sektora za spoljne odnose „Telekom Srbija", Zoran Avramović, direktor marketing agencije „Crvena zvezda", Goran Ćato, predsednik predsedništva UOKPL i Dragutin Ćuk. Od 58 prispelih radova iz zemlje i inostranstva izabran je rad Mileta Radovića, diplomiranog arhitekte iz Beograda.

"Zahvaljujem se žiriju, koji je izabrao moj rad i nadam se da će on u budućnosti dostojno reprezentovati jedan uspešan Savez kao što je odbojkaški", naglasio Mile Radović.

Milan Vujačić, koordinator OSS i Nenad Vasiljević, predstavili su potom novi web – site OSS, koji će od 01. januara biti na adresi: www.ossrb.org.

Odbojkaški savez Srbije je u 2006. godini promovisao knjigu „Evropski šampionati 1948–2005" u izdanju Izdavačke kuće „Idea", dok je idejno rešenje korica izradila Marketing agencija „Crvena zvezda". Aleksandar Boričić, predsednik OSS, Nenad Golijanin, potpredsednik OSS i Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS svečano su uručili knjige direktoru takmičenja OSS Ljubomiru Aćimoviću Šilji, Lazaru nekadašnjem selektoru Grozdanoviću, nekadašnjem reprezentativcu i novinaru Zoranu Petroviću, treneru OK Obilić Slobodanu Miloševiću, nekadašnjem reprezentativcu i međunarodnom odbojkaškom sudiji Ljubomiru Kovačeviću, i novinarima Politike Ivanu Cvetkoviću i Vladimiru Petkoviću, koji su pomogli da se knjiga pojavi pred čitaocima.

Gosti su se potom zadržali na koktelu, na kome su reprezentativke i članovi stručnog štaba, osvajači bronze na SP 2006. u Japanu, presekli tortu sa novim znakom OSS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.